Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prošli put im je uspjelo

Puca li u Cityju? Procurili detalji kriznog sastanka, najveće zvijezde mole Guardiolu da prestane

Manchester City sprema se za napad na Ligu prvaka, u Engleskoj je naslov već izgubljen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Točno prije godinu Manchester City poražen je na St. James' Parku kod Newcastlea s 2:1, a Pep Guardiola ostao je u svlačionici dobrih pola sata nakon utakmice na sastanku s igračima. Ostalo je povijest. City je nanizao nevjerojatnih 14 pobjeda u nizu te do kraja prvenstva uspio s jednim bodom prednosti obraniti naslov engleskog prvaka.

Godinu dana poslije Liverpool opet ima prednost, ali ovaj su se put Klopp i njegovi igrači pobrinuli da je ne može stići nikakav Cityjev ludi niz pobjeda. Prednost je takva da je ušla u knjige rekorda engleskog nogometa. Ta 22 boda najveća su razlika između prvog i drugog u više od 130 godina povijesti engleske prve lige.

gol expired Liverpool 30 godina čeka titulu, a ona bi po mnogočemu mogla ući u povijest engleskog nogometa divider

Prošle nedjelje Guardiola je opet ''zaključao'' igrače u svlačionici. Ovaj put na 45 minuta nakon poraza kod Tottenhama. Katalonac je sam otvorio temu i upitao igrače što svi zajedno mogu napraviti da se stvari promijene. Ovaj put ne zbog prvenstva, već zbog natjecanja koje još više žele osvojiti. Za dva tjedna čeka ih Real u Ligi prvaka.

Opet su si rekli sve, ovaj put pred Real

I dobio je vrlo direktan odgovor, piše britanski Daily Mail. Stariji igrači i vođe svlačionice iskazali su Pepu sumnju u njegove posljednje poteze vezane za taktiku i promjene formacije, naročito nakon odlaska njegova pomoćnika Mikela Artete na klupu Arsenala u prosincu.

gol expired Beckham nudi Modriću brda i doline: Astronomska plaća od koje boli glava divider

Zamjerili su mu, piše isti izvor, one stalne rotacije po kojima je poznat. Nijednom u cijeloj sezoni nije igrala ista momčad. Statistika kaže da je napravio 76 promjena u početnih 11 ove sezone, dok je s druge strane Jürgen Klopp u Liverpoolu napravio njih 46, a Brendan Rodgers u Leicesteru 44.

Prije godinu dana takav je sastanak lansirao City prema obrani naslov engleskog prvaka, a sada je ta nada ugašena već krajem siječnja. No nemojte otpisivati City u napadu na tron Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider