Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordni transfer

Monstruozna ponuda za Perišića: Može li Mourinho ovo nadmašiti?

Inter je u misiji "prodaj Perišića", a rezultat bio mogao biti rekordni transfer za hrvatskog igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudbina Ivana Perišića ove je sezone jedna od glavnih tema vezanih uz Inter. Talijanskom velikanu treba novac, a Perišić je kvalitetom prerastao posrnuli milanski klub koji je u novoj razočaravajućoj sezoni ostao bez plasmana u Europu.

Perišićev transfer stoga izgleda kao obostrani dobitak - Inter bi zaradio veliki novac, a Perišić bi dobio priliku zaigrati na najvećoj sceni. Sportski direktor Intera Piero Ausilio napravio je turneju po Europi kako bi ispitao tržište, a jedna od njegovih stanica bio je i Pariz.

PSG je jedan od klubova koji žele Perišića, a prema pisanju Gazzete dello Sport spremni su ponuditi čak 55 milijuna eura. Perišić bi ovim transferom postao najskuplji Hrvat u povijesti – trenutni rekorder je Mateo Kovačić čiji je transfer u Real, prema Transfermarktu, vrijedio 31 milijun eura, milijun više od Modrićevog prelaska u isti klub.

Odšteta bi mogla biti i veća jer Inter čeka ponudu iz Premierlige. Nije novost da je za Perišića zainteresiran Jose Mourinho; navodno je upravo on bio glavni razlog Mourinhovog izleta u Zagreb, a Interov direktor Ausilio je tijekom svoje turneje posjetio i Englesku.

Inter se nada pokrenuti aukciju za Perišića, a uskoro bi trebali saznati je li Mourinho spreman mečirati monstruoznu ponudu Parižana. Prema Gazzeti dello Sport Perišić preferira odlazak u Premierligu, a osim Uniteda zainteresiran je Chelsea.

Dvije stvari zasad izgledaju vrlo izvjesne: prva je Perišićev odlazak iz Intera, a druga da će postati najskuplji Hrvat u povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider