Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sprema se veliki transfer

Inter u misiji ''prodaja Perišića'': Zainteresirani europski bogataši

Ivan Perišić ovog će ljeta napustiti Milano, ali destinacija na koju odlazi još nije poznata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrijeme je, slažu se mnogi, da Ivan Perišić napusti Inter. Hrvatski reprezentativac jednostavno je trenutno takva nogometna klasa da je jedan Inter postao premali. Prije sedam godina ovaj se klub popeo na krov Europe, ali trenutno je tek prosjek u Serie A.

Dok se navijači nadaju kako bi novi kineski vlasnik trebao početi zidati veliki Inter, Ivan Perišić nema što čekati. Prodaju žele i on i klub koji na njemu planira zaraditi velik novac. Zato je sportski direktor milanskog kluba Piero Ausilio na mini turneji po Europi gdje pokušava opipati bilo klubova koji su pokazali zanimanje za Hrvata.

Jučer je boravio u Parizu i čuo što za Perišića nudi bogati Paris St-Germain, piše Gazzetta dello Sport. Zanimala ga je i budućnost PSG-ovih zvijezda Angela Di Marije, Marquinhosa i Grzegorza Krychowiaka. Zanimanje pariškog kluba sigurno godi Perišiću jer radi se o jednom od najbogatijih klubova svijeta.

Danas je Ausilio otišao put Engleske gdje se dosta govorilo o Perišiću posljednjih mjeseci. Spominjali su se Chelsea i Liverpool. Conte je tražio zamjenu u slučaju da Hazard napusti London, a Kloppu bi takav igrač itekako dobro došao u Liverpoolu, naročito ako Coutinho ode u Barcelonu.

No najviše se Perišić dovodio u vezu s Manchester Unitedom gdje ga navodno jako želi vidjeti Jose Mourinho. Portugalac će dobiti stotine milijuna eura za ljetni šoping i hrvatsko krilo lako bi se moglo naći na njegovom spisku za kupnju. Sjećamo se njegovog posjeta Zagrebu gdje se uoči utakmice reprezentacije navodno sastao s Perišićem, ali nikakve potvrde razgovora nije bilo.

Iz Wolfsburga je stigao u Inter za 17 milijuna era, a mogao bi otići za najmanje 50, tvrde talijanski mediji. No sumnjamo da bi Inter odbio i 40-ak milijuna eura za Perišića koji je svojim igrama zaslužio veliki transfer. Bio bi to logičan nastavak jedne sjajno balansirane karijere.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider