Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lista za odstrel

PSG prijeti skupocjenim zvijezdama da će ih poslati u petu ligu: Bacili u bunar 300 milijuna eura

PSG traži izlaz za Andera Herreru, Kurzawu, Draxlera, Rafinhu, Kehrera, Gueyea i Icardija, koje je trener Christophe Galtier odbacio i na njih ne računa…

Igrači PSG-a (Foto: Afp)

PSG prijeti da će u svoju petoligašku podružnicu (National 3) poslati najmanje pet svojih zvijezda kojima traže klubove na tržištu nogu, piše francuski L'Equipe.

Na listi za odstrel su: Ander Herrera, Layvin Kurzawa, Julian Draxler, Rafinha, Thilo Kehrer, Idrissa Gueye i Mauro Icardi.

Christophe Galtier zasad ne računa ni na mlade talente Edouarda Michuta i Erica Juniora Dina-Ebimbea.

PSG prijeti odbačenim zvijezdama

Dnevnik Le Parisien definirao je ovaj popis kao listu nepoželjnih. PSG ovim potezom očigledno želi pritisnuti nabrojane igrača da potraže druge klubove i skinu se s platne liste. Operaciju vodi sportski direktor Luis Campos.

Nabrojane zvijezde trenutačno treniraju odvojeno od prve momčadi, najčešće rade s juniorima PSG-a, ali moraju sudjelovati u rutinskim okupljanjima prve momčadi, kao što su predavanja ili zajednički ručci.

Konferencijska liga Senzacija u kvalifikacijama Konferencijske lige: Klub iz Lihtenštajna izbacio bogate Turke! divider

Ako ne pronađu nove klubove do isteka ljetnog prijelaznog roka (1. rujna), Parižani će razmisliti što s njima, a očito da im preko medija šalju poruke kako bi mogli završiti u petoligaškoj podružnici.

Teško je reći hoće li ijedan od njih pronaći nove klubove. Herreru se povezivalo s Athleticom Bilbaom, Rapfhinu s Real Sociedadom, Kehrer sa Sevillom, a Icaradija s Monzom.

Parižani bacili u bunar 300 milijuna eura

Nije da nema interesa, ali u principu bi se svi trebali odreći dijela golemih plaća, a to je već problem. PSG je u ovom slučaju talac svoje goleme financijske moći. Njegovi igrači u pravilu imaju ogromne plaće i malo je klubova koji su spremni ponuditi slične iznose.

Naravno, igrači se ne žele odreći golemih primanja i možda će radije sjediti na klupi ili igrati u niželigaškim ligama nego raskinuti ugovore i prijeći u klubove slabije platežne moći.

gol expired Partizan dvaput vodio pa ispao iz Europske lige, zabio im bivši igrač Hajduka divider

Samo za podsjetnik, PSG je doveo, primjerice, Kurzawu za 25 milijuna eura, Draxlera za 36, Kehrera za 37 milijuna, Gueyea za 30, a Icardija za 50 milijuna eura. Ostali su došli kao slobodni igrači ili za male iznose.

Kad se zbroje odštete i četverogodišnje plaće, PSG je po slobodnoj procjeni „bacio u bunar“ najmanje 300 milijuna eura, a vrlo vjerojatno i znatno više. Sve su to skupo plaćeni igrači koji nisu ostavili značajniji trag na Parku prinčeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider