Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaigrala i dva Hrvata

Senzacija u kvalifikacijama Konferencijske lige: Klub iz Lihtenštajna izbacio bogate Turke!

Vaduz, klub iz Lihtenštajna koji se natječe u drugoj švicarskoj ligi, izbacio je Konyaspor, trećeplasirani klub prošle sezone u Turskoj.

Konferencijska liga (Foto: Afp)

Jedan rezultat sinoćnjih uzvratnih utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige odjeknuo je nogometnom Europom poput bombe.

Trećeplasirani sastav turskog prvenstva iz prošle sezone, Konyaspor, kod kuće je izgubio s 2:4 od Vaduza, kluba iz Lihtenštajna koji se natječe u drugoj švicarskoj ligi. S obzirom da je u prvoj utakmici bilo 1:1, s ukupnim rezultatom 3:5 Vaduz je prošao dalje i kreirao jednu od najvećih senzacija u europskim pretkolima u proteklih nekoliko godina.

Ova priča je nevjerojatna prvenstveno iz razloga jer Vaduz, budući da ligaško natjecanje u Lihtenštajnu ne postoji, igra u drugom razredu švicarskog nogometa (Challenge League). Tamo mu na početku sezone ne ide baš najbolje, u prva četiri kola još ne zna za pobjedu, ali zato u Europi blistaju.

U drugom su pretkolu eliminirali slovenski Koper nakon produžetaka, a sad su priredili šok i bogatim Turcima koji su imali velika očekivanja ove sezone.

Konyaspor je na početku ljetnog prijelaznog roka između ostalih doveo i dva hrvatska nogometaša, Roberta Murića i Domagoja Pavičića. Pritom su za Murića Rijeci platili i odštetu (baratalo se s iznosom od milijun i pol eura) dok je Pavičić stigao kao slobodan igrač jer mu je na Rujevici istekao ugovor.

Svi stanovnici Lihtenštajna stanu na stadion Konyaspora

Nakon što su u drugom pretkolu deklasirali bjeloruski BATE Borisov s ukupnih 5:0 u dvije utakmice, očekivao se lagani posao protiv predstavnika Lihtenštajna, ali umjesto toga dogodio se pravi nokaut na domaćem terenu.

Lihtenštajn je država koja prema posljednjim aktualnim brojkama ima 38.387 stanovnika, a kapacitet stadiona Konyaspora iznosi 42.000. Podatak koji možda najbolje svjedoči o razmjerima čuda koje se dogodilo.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider