Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobjegli rivalu

PSG još jednom potvrdio dominaciju u Francuskom: Parižani slave novi naslov prvaka

Da Parižani osvajanje naslova ne proslave pobjedom pobrinuo se Corentin Jean golom u 88. minuti. Deseti naslov za PSG.

PSG (Foto: Afp)

Nogometaši Paris Saint-Germaina potvrdili su četiri kola prije kraja prvenstva deseti naslov prvaka Francuske odigravši pred svojim navijačima na Parku prinčeva 1-1 protiv Lensa u utakmici 34. kola.

I jedan bod bio je dovoljan da PSG ode na nedostižnih 16 bodova prednosti ispred Marseillea.

Lionel Messi je u 68. minuti doveo domaće u vodstvo prekrasnim udarcem s 22-23 metra, poslavši loptu pod gredu za svoj treći prvenstveni pogodak u dresu PSG-a. Da Parižani osvajanje naslova ne proslave pobjedom pobrinuo se Corentin Jean golom u 88. minuti, ali i vratar Lensa Jean-Louis Leca koji je imao nekoliko spektakularnih obrana.

Bayern Stanišić i Vidović prvaci Njemačke! Bayernu deseti naslov u nizu divider

Druga subotnja utakmica 34. kola, u kojoj je Monaco slavio sa 4-1 u Saint-Etienneu, bila je prekinuta u 67. minuti, zato što su domaći navijači uspjeli aktivirati vatromet unutar stadiona Geoffroy-Guichard

Bilo je to neposredno nakon što je branič Saint-Etiennea Timothee Kolodziejczak na prilično sprektakularan način postigao autogol za vodstvo Monaca 3-1.

Sudac Bastien Dechepy bio je prisiljen povući momčadi s terena, a prekid je potrajao gotovo pola sata. Nakon razgovora s domaćim predstavnicima Dechepy je odlučio nastaviti dvoboj.

gol expired Nenad Bjelica nakon bolnog poraza: "Očekivali smo ovakav kriterij suđenja" divider

Monaco je do kraja dvoboja postigao još jedan pogodak, a za konačnih 4-1 zabio je Boadu u 77. minuti. Prije njega strijelci za goste bili su Ben Yedder (23) i Volland (25). Saint-Etienne je do jedinog pogotka došao iz kaznenog udarca, a strijelac je u 42. minuti bio Khazri.

U prvoj subotnjoj utakmici Olympique Lyon je pred svojim navijačima pobijedio Montpellier sa 5-2 (2-2) i ostao u konkurenciji za mjesta koja vode u europska natjecanja.

Tyson Fury vs. Dillian Whyte Fury u vrlo lošem meču izdominirao pa nokautirao nevjerojatno lošeg Dilliana Whytea divider

Moussa Dembele (26) i Thiago Mendes (43) donijeli su domaćima dva gola prednosti, ali su se Elye Wahi (45+1) i Teji Savanier (45+3-11m) pobrinuli da gosti do poluvremena izjednače.

U drugom poluvremenu je Houssem Aouar dvaput pogodio mrežu gostiju (63, 90+3), a Toko Ekambi (68) jednom te je Lyon došao do 14. pobjede u sezoni i 52 boda koji su dovoljni za osmo mjesto.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider