Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sumnjivi ugovori Parižana

PSG pod istragom zbog sumanutog trošenja: Prijeti im čak i izbacivanje iz Europe

Čelnici PSG-a će u Nyonu braniti svoje velike ljetne investicije.

Galerija Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi (Foto: AFP) Kylian Mbappe (Foto: AFP) +1 Momčad PSG-a (Foto: AFP)

PSG je došao do statusa najjačeg francuskog kluba na krilima naizgled nepresušnih izvora katarskog novca. Mnoga skupa pojačanja stigla su u Pariz posljednjih godina, uključujući i ono najskuplje ikad – Neymar je prošlog ljeta postao nova zvijezda PSG-a za rekordnih 222 milijuna eura.

No takvo se trošenje novog prvaka Francuske našlo pod povećalom krovne europske nogometne organizacije Uefe. Istraga inspektora financijskog fair-playa već dugo traje, a u petak će čelnici kluba otputovati u Nyon, gdje će braniti svoje investicije u klub.

Francuski RMC Sport piše da klub već ima rezultate istrage i da oni nisu povoljni za PSG. Financial Times je izvijestio kako je UEFA unajmila nezavisnu londonsku agenciju koja je istražila ugovore PSG-a i katarskih sponzora; navodno su sponzorski ugovori ''znatno prenapuhani'', odnosno puno su viši od procijenjene tržišne vrijednosti takvih sponzorstava.

No PSG navodno ima i vlastita istraživanja koja pokazuju suprotno i to će im biti jedan od glavnih argumenata. Pored toga, oslanjaju se i na izlazne transfere (primjerice, Lucas Moura u Tottenham) te razvijanje marketinga na inozemnim tržištima – prije svega u Aziji – kako bi dokazali da nastoje poslovati unutar Uefinih regulacija.

Konačnu odluku UEFA će donijeti u lipnju, a PSG-u prijete različite kazne: od plaćanja kazne do izbacivanja iz europskih natjecanja. Međutim, teško je očekivati da će UEFA povući tako radikalan potez, piše RMC Sport pozivajući se na izvor iz krovne europske nogomete organizacije, ali za to ćemo ipak morati pričekati kraj sezone i konačnu odluku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider