Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potop već do odmora

Subašić torpediran: PSG pregazio Monaco i osigurao naslov prvaka Francuske!

Parižani su na impresivan način potvrdili preuzimanje krune od lanjskog osvajača.

Slavlje igrača PSG-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši PSG-a osigurali su naslov francuskog prvaka pet kola prije kraja prvenstva svladavši u velikom derbiju 33. kola na svom Parku prinčeva branitelja naslova Monaco sa čak 7:1 (4:1).

Parižani su razbili Monaco u prvih pola sata igre kada su u razdoblju od 14. do 27. minute postigli četiri pogotka. Dvostruki strijelac bio je Lo Celso (14, 27), a po jedan gol su dodali Cavani (17) i Di Maria (20). Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić, koji je branio čitavu utakmicu za Monaco, bio je nemoćan u svim tim situacijama. Do kraja prvog dijela Rony Lopes (38) je smanjio na 4:1, da bi nastavku Di Maria (58) svojim drugim pogotkom i Falcao (76-ag) autogolom i Draxler (86) postavili konačnih 7:1. Subašić niti u nastavku nije mogao previše učiniti kako bi spriječio potom svoje momčadi.

Pet kola prije kraja PSG ima 87 bodova, nedostižnih 17 više od drugog Monaca.

Za Paris SG ovo je sedmi naslov francuskog prvaka, a peti u posljednjih šest sezona. Nakon naslova iz 1986. i 1994., sastav iz glavnog francuskog grada zagospodario je prvenstvom od sezone 2012./13. Jedino je prošle sezone Monaco uspio prekinuti njegov niz.

U preostala dva nedjeljna susreta Bordeaux i Marseille su stigli do gostujućih pobjeda, Bordeaux je sa 3:1 (1:0) nadigrao Montpellier, dok je Marseille sa 3:2 (1:1) bio bolji od Troyesa.

VIDEO ----> PSG - Monaco 7:1

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider