Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POCHETTINO NA ODLASKU

PSG doveo čovjeka koji im je uzeo dvije titule u posljednjih deset godina, idući na redu je Zidane

Luis Campos je i službeno postavljen za novog sportskog direktora Paris Saint-Germaina.

Luis Campos i Jose Mourinho (Foto: Afp)

Potvrđeno je ono što se posljednjih dana ili čak tjedana špekuliralo. Paris Saint-Germain ima novog sportskog direktora. Zapravo, to je bilo jasno čim je Leonardo 22. svibnja dobio otkaz, ali aktivno je bilo pitanje tko će doći na njegovo mjesto. Parižani su na kraju doveli onog tko im je bio prvi izbor.

Sportskom politikom najvećeg potrošača na svjetskom nogometnom tržištu upravljat će Luis Campos. 57-godišnji Portugalac čovjek je izuzetno zanimljive biografije, ali i rezultata.

Kao trener prosječno uspješan

Campos je čovjek koji se od 1992. do 2005. godine bavio trenerskim poslom i to u prvom i drugom rangu portugalskog nogometa. Nije bio suviše uspješan, no iskazao se u nekim utakmicama protiv Porta Josea Mourinha, a to se na kraju ispostavilo kao ključna stavka njegove karijere.

Upravo ga je Mourinho 2012. godine doveo kao skauta i taktičkog analitčara u Real Madrid te tu kreće Camposov poslovni uspjeh. 

Pronašao se na poziciji sportskog direktora

2013. godine postao je sportski direktor Monaca, gdje je stvorio momčad koja je 2017. godine došla do francuskog naslova te polufinala Lige prvaka. Iako je Campos napustio klub nedugo prije toga, upravo njegovo vođenje sportske politike kluba je stvorilo momčad koja je uspjela osvojiti titulu ispred PSG-a. Ista se nakon toga uz velike odštete rasprodala po cijeloj Europi.

Nakon Monaco, 2017. godine sjeo je na isti poziciju u Lilleu te ponovio isti rezultat. Lille je 2021. osvojio titulu prvaka ispred PSG-a. Ponovno je Campos bio taj koji je stvorio momčad, iako je i ovdje istu napustio nedugo prije osvajanje titule.

Kako je riječ o čovjeku koji je uspio dva puta prekinuti niz PSG-a, uvjerljivo najbogatije i najkvalitetnije momčadi u ligi, vlasnici nisu predugo razmišljali o tome da mu daju šansu u njihovom klubu.

Pochettino - out, Zidane - in

Kako je poznato, prvi potez Camposa trebalo bi biti uručenje otkaza Mauriciju Pochettinu, koji je već i putem svojih Instagram objava dao naslutiti kako napušta klub čijim je članom bio i kao igrač, od 2001. do 2003. godine.

Istovremeno, pojavile su se informacije kako je Zinedine Zidane odletio u Katar, gdje bi trebao odraditi pregovore s vlasnicima PSG-a. Nije tajna kako je francuska nogometna legenda i višestruki osvajač Lige prvaka već dulje vremena njihova prva želja.

PSG je uvjeren kako je kombinacija Campos-Zidane ono što im je potrebno da napokon dođu do titule u Ligi prvaka. Jedan je stručnjak za stvaranje jake momčadi, a drugi za osvajanje elitnog klupskog natjecanja. Na papiru teško može bolje od toga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider