Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šerif izbacio Zrinjski

Petarda u Ligi prvaka: Zabio i bivši hrvatski reprezentativac koji danas igra za drugu državu

U prvom pretkolu Lige prvaka azerbajdžanski prvak Qarabag eliminirao je poljski Lech Poznan, a u strijelce se upisao i Filip Ozobić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pored prvaka Sjeverne Makedonije Škupija koji je eliminirao gibraltarski Lincon i uskoro dolazi na megdan Dinamu, još je nekoliko klubova ovog utorka izborilo prolaz u drugo pretkolo Lige prvaka.

Najupečatljiviji trijumf upisao je azerbajdžanski Qarabag koji je s 5:1 deklasirao Lech Poznan i odjurio u iduću rundu kvalifikacija nakon što je u prvoj utakmici u Poljskoj poražen s 1:0.

Zanimljivo je da je u uzvratu Lech već u prvoj minuti poveo i time udvostručio svoje ukupno vodstvo, ali onda je uslijedila prava rapsodija domaćeg sastava.

Ozobić strijelac za preokret Qarabaga protiv Lecha

U nešto više od sat vremena igre, u razmaku između 14. i 77. minute, sprašili su pet komada. Drugi od tih pet golova postigao je u 42. minuti Filip Ozobić, 31-godišnji Bjelovarac koji je već niz godina u Azerbajdžanu i u međuvremenu je odlučio nastupati za njihovu reprezentaciju, nakon što je već bio upisao dva nastupa za Hrvatsku u prijateljskim utakmicama.

Ozobić je igru napustio u 75. minuti, a dodajmo kako je na ovom dvoboju zaigrao još jedan Hrvat - Antonio Milić - koji je na poziciji lijevog stopera proveo svih 90 minuta u momčadi Lecha i u 56. je dobio žuti karton.

Prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, poražen je na gostovanju kod moldavskog Šerifa s 1:0 i s obzirom na to da je taj gol bio jedini koji je postignut na dvije utakmice ovih takmaca, dalje ide lanjski sudionik grupne faze Lige prvaka na čijoj klupi sjedi Stjepan Tomas.

gol expired VIDEO Zrinjski ispao iz Lige prvaka kod prošlogodišnjeg hita, presudio je autogol divider

Latvijski RFS anulirao je na domaćem terenu prednost finskog HJK-a iz prve utakmice, bilo je 2:1 u Latviji nakon 0:1 u Finskoj pa je utakmica otišla do jedanaesteraca gdje su više znanja, hrabrosti i koncentracije imali gosti.

U susretu litavskog Žalgirisa i kosovskog Ballkanija nije bilo golova poslije 180 minuta, da bi Žalgiris u produžecima uspio u 97. minuti postići pogodak koji ih je odveo dalje.

Za Žalgiris je cijeli susret igrao bivši član Dinama, Intera i Rijeke Petar Mamić, dok je Josip Tadić ušao u igru u 106. minuti. Tadić je nosio dres niza klubova među kojima su i Osijek, Dinamo i Rijeka, a u Žalgirisu, koji je njegov 15. klub u karijeri, je stigao prije dvije godine. U prvaku Litve je i hrvatski vratar Tomislav Duka, bivši član Splita, Hajduka i Istre 1961.

Liga prvaka, prvo pretkolo, rezultati:

RFS (Latvija) - HJK Helsinki (Finska) 2:1 (prva utakmica 0:1); na penale 4:5
Lincoln Red Imps (Gibraltar) - Škupi (Sjeverna Makedonija) 2:0 (0:3)
Qarabag (Azerbajdžan) - Lech Poznan (Poljska) 5:1 (0:1)
Žalgiris (Litva) - Ballkani (Kosovo) 1:0 (0:0)
Šerif (Moldavija) - Zrinjski Mostar (Bosna i Hercegovina) 1:0 (0:0)
Hibernians (Malta) - Shamrock Rovers (Irska)  0:0 (0:3)
Tirana (Albanija) - Dudelange (Luksemburg) 1:2 (0:1)
Sutjeska (Crna Gora) - Ludogorec (Bugarska) 0:1 (0:3)
Vikingur Reykjavik (Island) - Malmo FF (Švedska) 3:3 (2:3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider