Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri neće na Gibraltar

Umalo senzacija: Dinamo saznao prvog suparnika u kvalifikacijama Lige prvaka

Zagrebački Dinamo igrat će protiv Škupija, prvaka sjeverne Makedonije u drugom pretkolu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka prvak Gibraltara Lincoln Red Imps je s 2:0 pobijedio Škupi, prvaka Sjeverne Makedonije, ali s ukupnim rezultatom 2:3 Makedonci su izborili drugo pretkolo i dvostruki okršaj sa zagrebačkim Dinamom.

Modri će u prvoj utakmici drugog pretkola biti domaćini 19. srpnja, dok će u uzvratu gostovati u Skoplju.

Inače, u srazu Lincolna i Škupija senzacija je bila na vidiku. U prvoj utakmici prvak Sjeverne Makedonije je slavio na svom terenu s 3:0 i činilo se da će uzvrat biti samo formalnost.

Lincoln umalo odveo Škupi u produžetke

Međutim, u revanšu su Gibraltarci poveli s 1:0 u 32. minuti, a u 69. došli i do dva zgoditka prednosti. U tim trenucima zamirisalo je na produžetke, ali domaća momčad nije imala snage za treći pogodak kojim bi utakmicu odvela u potpunu neizvjesnost.

Škupi, na čijoj je klupi Goce Sedloski, uspio se obraniti i izboriti prolaz u drugo pretkolo, na megdan s Dinamom.

Hrvatski prvak će u svim pretkolima svih europskih natjecanja biti nositelj, što Modrima bitno olakšava put preka skupini Lige prvaka.

Izbori li Dinamo treće pretkolo Lige prvaka imat će osigurano najmanje natjecanje po skupinama Konferencijske lige, dok mu ulazak u play-off Lige prvaka znači najmanje ulazak u skupinu Europske lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider