Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesni slučaj

Prvi put u povijesti Milano ostao bez utakmice talijanskog prvenstva za vikend: Evo zašto će Inter i Milan ovo kolo biti u gostima

Za sve je kriva Uefa i Liga nacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milanezi su naviknuti imati barem jednu prvoligašku utakmicu svaki vikend dok traje nogometna sezona, no ovaj vikend Grad mode bit će lišen klupskog nogometa, piše Gazzetta. Prvi put u povijesti Serie A Milan i Inter će isto kolo biti u gostima.

Razlog je utakmica polufinala Lige nacija ItalijaŠpanjolska koja je zakazana za 6. listopada na San Siru pa će Milan i Inter ovo kolo Serie A igrati u gostima. Nerazzurri protiv Sassuola u subotu, a Rossoneri kod Atalante u Bergamu u nedjelju uvečer.

UEFA za pripremu reprezentativnih utakmica traži da se stadioni isprazne i ostave na raspolaganje nekoliko dana unaprijed, a kako je veliko polufinale Lige nacija na rasporedu već u srijedu, ne bi ostalo dovoljno vremena da ga se pripremi za tu utakmicu.

Ove dvije utakmice Intera i Milana trebale bi se po logici zrcalno odigrati također u istom terminu u drugom dijelu prvenstva, međutim kako ne mogu i jedni i drugi igrati istovremeno na svom stadionu, organizirat će ih u različitim terminima.

Hrvatski reprezentativci u Interu, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, odnosno hrvatski internacionalac na suprotnoj strani, Ante Rebić, tako će ovaj vikend sudjelovati u pisanju povijesti za talijanski i milanski nogomet.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider