Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dominacija modrih

Objavljene financije u HNL-u: Dinamo u plusu, Hajduk u gubitku 27 milijuna kuna

A kad rashode oduzmemo od prihoda, evo kako izgleda financijsko poslovanje za prošlu godinu. Dinamo je u plusu nešto više od 6 milijuna kuna.

Svi znamo da je Dinamo najbogatiji hrvatski klub, ali koliko zapravo financijski zaostaju Hajduk, Osijek i Rijeka, u svom lovu na gotovo vječnog prvaka?

Prema objavljenim rashodima za prošlu godinu, Dinamov proračun veći je od sva ostala tri kluba zajedno! Prvaci su prošle godine potrošili više od 470 milijuna kuna.

Drugi potrošač je Osijek s više od 180 milijuna kuna, treći Hajduk s manje od 150 milijuna, a najmanje je potrošila Rijeka: nešto više od 100 milijuna kuna.

gol expired VIDEO Upoznajte učitelja iz HNL-a: Obožava punk, zanima ga politika, a istražuje i hrvatsku povijest divider

Glavni izdatak su plaće igrača: na njih otpada 30 do 40 posto proračuna. Očekivano: Dinamovi igrači plaćeniji su od igrača Hajduka, Osijeka i Rijeke zajedno! A ostala tri kluba međusobno ne odudaraju previše. Igrači Osijeka malo su plaćeniji od igrača Hajduka, ali ni Riječani ne zaostaju mnogo: imaju oko 20 do 25 posto manje plaće.

Dinamo svoj bogati proračun zahvaljuje velikim prihodima! "Modri" su po zaradi još dominantniji ostaloj trojici nego po potrošnji! Ponajviše zahvaljujući europskim uspjesima i novim ratama bogatih transfera. Po ostvarenim prihodima: Osijek je drugi, sa solidnom prednošću ispred Hajduka i Rijeke.

gol expired Modrićev kondicijski trener otkrio tajnu uspjeha: ''Luka uvijek po svijetu nosi jednu stvar" divider

A kad rashode oduzmemo od prihoda, evo kako izgleda financijsko poslovanje za prošlu godinu. Dinamo je u plusu nešto više od 6 milijuna kuna.

Stiže dobitak od TV prava

Rijeka je poslovala praktički na nuli, Osijek je u minusu od četiri i pol milijuna kuna, a s najvećim minusom poslovao je Hajduk: gotovo 27 milijuna kuna. Eto, ako se pitate zašto se najbolji igrači prodaju čim odigraju dobru sezonu: evo! Za krpanje proračuna i odgovarajuće plaće ostalim igračima.

gol expired Djevojka koja je tukla Denisa Tota samo se smijala u policijskoj stanici divider

Za kraj jedna izdvojena stavka, kao dio prostora za bolje poslovanje klubova: televizijska prava. Za prošlu godinu, velika četvorka od TV prava zaradila je od milijun i pol do tri milijuna kuna: zaista

Od ove jeseni, po novom ugovoru, klubovi će dobivati šest puta više, pa će velika četvorka samo od TV prava godišnje zarađivati oko deset do 15 milijuna kuna više nego do sada, što je već ozbiljnija stavka. Ostalih šest prvoligaša zarađivat će manje, ali za njihove nevelike proračune, to će značiti još više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider