Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Einar Galilea

VIDEO Upoznajte učitelja iz HNL-a: Obožava punk, zanima ga politika, a istražuje i hrvatsku povijest

Einar Galilea se školovao za učitelja, a već dvije godine igra u Istri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

On je vjerojatno najnetipičniji nogometaš HNL-a. Školovao se za učitelja, odlazi na punk koncerte, voli planinariti, zanima ga politika, a istražuje i hrvatsku povijest te ljepote. U idućoj priči upoznajte Istrinog Baska, Einara Galileu

''Dobar dan, ja sam Einar Galilea, učitelj, i nogometaš Istre“

Prvi Španjolac sa 100 nastupa u HNL-u:

''Nikad ne reci Basku da je Španjolac'', kaže Galilea.

gol expired Modrićev kondicijski trener otkrio tajnu uspjeha: ''Luka uvijek po svijetu nosi jednu stvar" divider

Ovaj ponosni Bask studij za učitelja prekinuo je zbog inozemne nogometne karijere. Već tri i pol godine je član Istre. Ali nogomet za njega nije jedini smisao.

I zato ga u Puli vole - navijači će ga prvo vidjeti kako se bespoštedno daje na terenu, a kasnije sresti na nekom punk koncertu.

S Einarom biste mogli pričati o svemu, a najmanje o nogometu. Voli putovati i planinariti, zanima ga svjetska politika, uči o hrvatskoj povijesti, brzo upija naš jezik… Ali i ljepote.

gol expired FIFA odredila termine dodatnih kvalifikacija: Ukrajina u prilici za Svjetsko prvenstvo divider

''Kada ste mladi, imate ideje, sve se čini sjajno i ostalo. Ali kada imate 27 godina kao ja, onda na to gledate kao na posao. Također, dan ima 24 sata, a vi trenirate dva, dva i pol ili tri sata. Nakon toga morate živjeti život, s prijateljima, ljudima na ulici, imati planove koje želite ostvariti. Ja imam puno interesa izvan nogometa i sretan sam zbog toga, jer inače bi moj život bio monoton.

Mislim da nisam stereotip nogometaša. Recimo, idem na festival ovdje u Monteparadiso, što nije tipično za nogometaša. Ali također, mislim da na terenu dajem najviše od sebe.

Najviše su me impresionirale možda Plitvička jezera. Velike su razlike između raznih dijelova Hrvatske, recimo Istre i Jadrana. Ili kada odete u Osijeku, Slavoniju, možete vidjeti velike razlike u kulturi, u životu, ljudima."

gol expired Nevjerojatno što je Luka Modrić napravio u samo šest dana, mnogima je promaknulo divider

Red je ipak i na poneko nogometno pitanje. Zašto Istra sa sjajnom infrastrukturom i prosperitetnom regijom ne može više od borbe za ostanak?

''Problem dosad je bio što nemamo stabilnost, uvijek mijenjamo puno igrača i trenera. To je naš najveći minus. Kada bismo mogli nastaviti s istom bazom iz godine u godine, mogli bismo jako puno napredovati.“

Nema dvojbe koji mu je najdraži trenutak u zeleno žutom dresu.

gol expired Djevojka koja je tukla Denisa Tota samo se smijala u policijskoj stanici divider

„Prošlosezonsko polufinale Kupa s Rijekom ovdje. Odigrali smo čudesnih prvih 45 minuta i vodili 3:0.

''Stigli smo u finale Kupa i to je bila velika stvar za Istru, za klub, navijače i sve ljude ovdje. To je jedna od mojih najljepših uspomena ovdje.“

A sigurni smo da će lijepe uspomene imati i s Velebita, o kojem smo mu sve ispričali i gdje planira svoju iduću avanturu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider