Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
natjecateljski debi

Prosinečki pobjedom otvorio Ligu nacija: BiH slavila na gostovanju

Iako su domaćini dominirali, izabranici Roberta Prosinečkog bili su efikasniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila Ligu nacija. Izabranici Roberta Prosinečkog pobijedili su s 2:1 na gostovanju u Sjevernoj Irskoj u prvoj utakmici skupine 3 Lige B.

Iako su domaćini dominirali, Bosna i Hercegovina je iskoristila svoje prilike i pobjedom otvorila novo UEFA-ino natjecanje.

Tijekom utakmice Sjeverni Irci su imali 67 posto posjeda lopte, uputili su 15 udaraca i imali čak 18 kornera, dok je BiH vrsta uputila pet udaraca i nije imala niti jedan korner.

Goste je u vodstvo doveo Haris Duljević koji je u 36. minuti iz blizine pospremio u mrežu dodavanje Edina Džeke.

Vodstvo je povisio Elvis Šarić u 64. minuti. On je iskoristio veliku pogrešku obrane Sjeverne Irske; ukrao je loptu i lagano poentirao za 2:0.

Konačni rezultat postavio je kultni napadač Will Grigg golom u sudačkoj nadoknadi. Isti je igrač u zadnjim trenucima susreta mogao i zabiti za 2:2, ali je promašio loptu.

S Bosnom i Hercegovinom i Sjevernom Irskom u skupini je još Austrija. Puleni Roberta Prosinečkog odmjerit će snage s Austrijom na domaćem terenu 11. rujna. Prosinečkom je ovo bila prva natjecateljska utakmica na klupi BiH i ukupno peta uzastopna utakmica bez poraza.

Hrvatska će utakmicom protiv Španjolske u utorak 11. rujna otvoriti Ligu nacija. Izravni prijenos utakmice gledajte na Novoj TV i GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider