Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velik intervju za as

Prosinečki: Mogu se pohvaliti da sam igrao za tri velikana – Crvenu zvezdu, Real i Barcu

Robert Prosinečki dao je veliki intervju za madridski As.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki Žuti uvijek je zanimljiv španjolskim medijima, naročito onim madridskim jer je u Realu proveo tri od svojih šest sezona u Španjolskoj. Jedan je od malobrojnih koji su nosili dres i Reala i Barcelone u koju je stigao nakon sjajne sezone u Oviedu.

U Madridu ipak malo žale što Robert Prosinečki u Realu nije ispunio očekivanja kakva su imali kad su ga dovodili iz Crvene zvezde, tadašnjeg prvaka Europe.

''Jugoslavenska liga je bila vrlo jaka, a ta se ekipa uigravala četiri sezone'', objašnjava Prosinečki Zvezdin uspjeh.

''Ne osjećam se kao da sam podbacio u Realu. Što sam mogao više? Dobro, nisam imao sreće s ozljedama. Kad sam se vratio u Oviedu sam imao sjajnu sezonu, a potom i u Barceloni i Sevilli.''

gol expired Kokain mu uništio karijeru: 16 godina kasnije progovorio o velikoj aferi divider

Real je te 1991. godine doveo 21-godišnjeg Prosinečkog za šest milijuna maraka. Bio je veliki posao za to vrijeme, a to je možda utjecalo na njegove izvedbe u Madridu.

''Možda i je, ali ja sam već igrao za velik klub nekoliko godina. Imali smo pun stadion, osvojili naslov prvaka Europe. U Realu je krenulo dobro, ali onda su stigle ozljede, pritisak i priče da sam od stakla. Bio sam mlad i to je sve utjecalo na mene.''

Ne žali za ničim

Na pitanje žali li ikad zbog odlaska u Real, Žuti je poručio:

''Nikada. Uvijek se mogu pohvaliti da sam igrao za tri velikana: Crvenu zvezdu, Real Madridu i Barcu.''

Legendarni Žuti kaže kako ne bi previše toga mijenjao u karijeri jer je igrao za tri velikana kluba, pa jugoslavensku i hrvatsku reprezentaciju. Ono što posebno ističe u svojoj karijeri je legendarna bronca iz Francuske.

''Mislim da smo 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u hrvatskoj reprezentaciji imali generaciju koja je mogla napraviti nešto veliko. Bili smo treći, što je veliki uspjeh, ali uvijek će nas kopkati to da smo mogli biti svjetski prvaci.''

Kaže kako nogomet na Balkanu ne treba strahovati.

''Dinamo Zagreb i Crvena zvezda su igrali Ligu prvaka. Nisu prošli skupinu, ali su se borili.''

Što se tiče borbe za naslov u La Ligi, Žuti smatra kako Barcelona ima bolju momčad, dok u Ligi prvaka smatra kako je još rano bilo što prognozirati po pitanju prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider