Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izvještaj star 15 godina

Procurio prvi skautski izvještaj o Messiju koji je Villas-Boas radio za Mourinha: "Nezaustavljiv 1 na 1, ali koristi samo lijevu nogu..."

Bivši šef Chelseaja Andre Villas Boas tad je radio kao pomoćnik Josea Mourinha, a 18-godišnjeg Messija opisao je kao "izrazitog ljevaka“ u skautskom izvještaju koji je nedavno ugledao svjetlo dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski genijalac Lionel Messi je 2004. godine već bio planetarno poznat kao nova velika senzacija, ali tad se još probijao u udarnu momčad Barcelone, koja se u prvom desetljeću novog milenija nekoliko puta sudarila s Mourinhovim Chelseajem.

Andre Villas-Boas dobio je zadaću skautirati Katalonce i već 2005. godine bilo mu je jasno u kakvog će igrača Messi izrasti. Leo je tad bio tinejdžer i dobio je pohvale od portugalskog trenera zbog hrabrosti s kojom izlazi na megdan puno starijim i iskusnijim braničima.

gol expired Utakmica Brazila i Argentine otkazana: Evo što je razočarani Messi poručio brazilskim vlastima divider

Portugalac je također primijetio kako ga vrlo agresivno čuvaju na startu utakmice i pokušavaju ga omesti dok još ne uđe u ritam. Usporedio ga je s tadašnjim najboljim igračem svijeta i Messijevim suigračem u Barceloni Ronaldinhom.

"Kvalitetan i jako brz igrač, ali izuzetno jednodimenzionalan jer koristi samo lijevu nogu. Ponaša se identično kao Ronaldinho između linija ili dijagonala. Vodi igru momčadi prema naprijed s loptom u nogama, čudesan u situacijama 1 na 1. Ako smo u mogućnosti faulirati ga, potrebno je to napraviti što ranije u fazi napada ili što dalje od šesnaesterca. Nedavno se oporavio od ozljede,“ piše u Villas-Boasovom izvješću.

gol expired Barcelona pronašla način kako se riješiti dresova Messija i Griezmanna, fotografije se šire društvenim mrežama divider

Messi je ostavio svoj znak u njihovom međusobnom okršaju na Stamford Bridgeu i bio jedan od glavnih igrača u pobjedi 2:1, ali je na sebe navukao Mourinhov bijes koji ga je optužio da je odglumio prekršaj zbog kojeg je Asier del Horno isključen uoči kraja prvog dijela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider