Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
fotografija podigla prašinu

Procurilo ime osvajača Zlatne lopte: Messi pobijedio Ronalda?!

Uspjesima sa svojom momčadi Cristiano Ronaldo bio je siguran osvajač Zlatne lopte za 2017. godinu. Međutim, možda se to ipak neće dogoditi...

Messi na naslovnici France Footballa (Screenshot)

Društvenim mrežama počela je kružiti sumnjiva fotografija naslovnice uglednog nogometnog magazina France Footballa, prema kojem je nagradu Ballon d'Or (Zlatna lopta) za 2017. godinu osvojio Lionel Messi!

Odmah u startu treba naglasiti da je vijest u potpunosti neslužbena i da nema nikakvih dokaza da je istinita, jer je riječ o magazinu koji će 8. prosinca ugledati svjetlo dana, manje od 12 sati nakon što France Football proglasi pobjednika.

Cristiano Ronaldo, lanjski osvajač Zlatne lopte, osvojio je ove godine Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo, te je do početka ove sezone bio apsolutni favorit za uzimanje trofeja s kojim bi se poravnao sa svojim najvećim rivalom po broju osvojenih (5). Međutim, katastrofalna prva dva i pol mjeseca sezone za portugalskog napadača bacila su sjenu na njegove uspjehe, dok je Messi nezaustavljivo odveo Barcelonu do vrha Primere, druge faze Lige prvaka, te je spasio Argentinu od blamaže u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i hat-trickom u posljednjem kolu ju odveo u Rusiju!

Ponavljamo, pobjednik je trebao biti obznanjen 7. prosinca u emisiji uživo, no ako je za vjerovati vijestima koje kruže internetom, informacija je procurila tri i pol tjedna ranije.

Bio bi to veliki udarac za Ronaldov ego, a mnogi smatraju i za kredibilitet uglednog France Footballa.

Među morem komentara pojavio se i onaj koji objašnjava naslovnicu francuskog magazina:

"France Football uvijek radi tri naslovnice, za svakog od finalnih kandidata".

Ima smisla, ali i lani je ranije procurila naslovnica magazina s Cristianom Ronaldom koji je osvojio prestižni individualni trofej. Što je istina i kome je za vjerovati, teško je reći... No pretpostavljamo da je riječ o pokušaju zadobivanja pozornosti i podizanja burnih i žustrih rasprava među fanovima Ronalda i Messija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider