Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kockice se slažu

Procurio dokaz da Mbappe napušta PSG: Za rekordnu svotu prelazi u klub svojih snova

Infantilnim ponašanjem Kylian Mbappe doveo je atmosferu u svlačionici PSG-a do usijanja i raspalio maštu Realovih navijača…

Mbappe slavi s navijačima pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sve govori da je Kylian Mbappe na putu za Madrid, točnije Santiago Bernabeu; od sugestivnih izjava u posljednjim intervjuima, u kojima nije želio potvrditi da ostaje u PSG te je napadno naglašavao da je u nogometu sve otvoreno i da ne zna što će biti naljeto, pa do neprimjernog ponašanja na otvorenoj sceni. 

Igrokaz je kulminirao na utakmici s Montpellierom u posljednjom kolu francuske lige, kada se poput razmaženog derišta razljutio nakon što se trener Thomas Tuchel, zamislite, usudio izvući ga iz igre, i to u trenutku kada je utakmica već bila riješena. Infantilnim ponašanjem doveo je atmosferu na Parku prinčeva do usijanja, a usput je raspalio maštu Realovih navijača.

Mbappeova skandalozna reakcija teško se može objasniti bilo čime osim početkom traženja izlaza iz pariškog kluba. Scenarij toliko puta viđen na raznim destinacijama posljednjih godina. To je već klasična strategija nogometnih zvijezda kada žele natjerati poslodavce da im povećaju plaću ili da ih prodaju u drugi klub.

Klasična strategija nogometnih zvijezda

U njima pogodnom trenutku ničim izazvani počinju stvarati probleme i ponašati se poput uvrijeđenih frajli. Jednostavno, traže svaku priliku da pokažu kako se nezadovoljni i nesretni. Cristano Ronaldo koristio bi takav obrazac u pregovorima s Florentinom Perezom svaki put kada bi tražio poboljšanje ugovora, a to je bilo u prosjeku svake druge godine.

gol expired Veliki šok na treningu Bayerna: Teška ozljeda Ivana Perišića divider

Slično se ponašao i Neymar u Barceloni i sada u PSG-u, a ni Lionel Messi po tom pitanju nije puno uviđavniji. Barcelona mu je bila prisiljena poboljšavati ugovor svake dvije godine. U posljednjim pregovorima izboksao je ogromnu plaću, najveću u svijetu sporta, spekulira se da se kreće oko 50 milijuna eura u neto iznosu, što Barcu stoji dvostruko više kada plati porez, te još uz to odriješene ruke da može kad god poželi prijeći u drugi klub bez odštete. Nije loše, zar ne?

Naravno da su si madridski mediji dali maha kada je pukla priča o Mbappeovu sukobu s Tuchelom. Gotovo svi se upinju dokazati kako će Mbappe naljeto prijeći u Real. Kako smo već rekli, imaju dobre argumente u rukama. To ističu i najugledniji francuski mediji.

Mbappe traži kuću u Madridu

Svaki dan izlaze neki novi detalji koji potvrđuju tezu da je Mbappe odlučio prijeći u Real. U vrlo popularnoj emisiji El Chiringuito, za čije su novinare govori da su blisko povezani s čelnima ljudima Reala, obznanili su informaciju da je Mbappe već počeo tražiti kuću u Madridu.

O životu u Madridu i općenito u Španjolskoj aktivno se raspituje kod suigrača Keylora Navasa i Pabla Sarabije. Navas je bivši vratar Reala, a Sarabija ofenzivni vezni igrač Seville. Naravno da je ta informacija vrlo brzo došla do Madrida.

gol expired Zvijezda PSG-a oštro kritizirala Mbappea, Tuchel mu pred svima ''očitao bukvicu'': ''Ne igramo tenis'' divider

To je jasan znak da Mbappe namjerava prijeći u madridski klub o kojem je, kako sam kaže, maštao još kao dječak. Francuska superzvijezda ne propušta istaći da mu je san zaigrati za Real. Mbappe ne krije da mu je to najdraži klub. Naravno, to ne mora ništa značiti, ali kada se sve uzme u obzir, baca finu glazuru na cijelu priču.

Činjenica je da Mbappeu ugovor istječe u ljeto 2022. te je isto tako činjenica da uporno odbija produljiti ugovor s PSG-om. Sve isto vrijedi i za Neymara. Ako Mbappe ustraje u svojem stavu, PSG će se naljeto naći u teškoj situaciji. Ako odbije prodati Mbappea, on će sljedeće zime moći slobodno pregovarati s novim klubovima.

Rekordni transfer

Ode li Mbappe iz PSG-a u ljeto 2022., PSG neće dobiti ni eura odštete. Čak i ako ga proda u zimu, neće moći dobiti za njega neku spektakularnu cifru. Stoga izgleda najlogičnije da ga proda u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku.

Na taj način ne samo da će vratiti uloženo u njega, nego će vjerojatno i dobro zaraditi. PSG je izbrojao Monacu ukupno 180 milijuna eura, a Real bi mogao debelo preko 200 milijuna. Posve je izvjesno da će to biti novi svjetski rekord.

gol expired Genijalac Klopp ponovno izluđuje Engleski nogometni savez: ''To je bila sjajna poruka'' divider

Naravno, novac čini čuda, pa je moguće i da se Mbappe predomisli ako mu PSG da ponudu koju neće moći odbiti. Primjerice, ako mu poveća plaća za iznos koji Real neće moći pratiti. Treba uzeti u obzir da će mu Real samo za prijelaz vjerojatno izdvojiti lijepu svotu.

O tome se ne priča puno, ali tako se to odavno radi u svijetu nogometa, pogotovo na najvišoj razini. U svakom slučaju, Mbappe igra igru u kojoj je u „win win“ situaciji. Zbog toga si i može dozvoliti da radi to što radi. Kockice se slažu, igrokaz se približava raspletu.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider