Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko pojačanje

Može ići bilo gdje, samo ne kod njih: Procurili detalji ugovora nove Romine zvijezde

Roma je nedavno potvrdila da je Paulo Dybala njezin novi igrač. Potpisao je ugovor do 30. lipnja 2025.

Navijači Rome (Foto: Afp)

Paulo Dybala veliko je ovoljetno pojačanje Rome s kojom je potpisao do 30. lipnja 2025.

Sjajni Argentinac bio je slobodan igrač poslije isteka ugovora s Juventusom i tražio je novi klub, nekoliko europskih teškaša bilo je zainteresirano, kao prvi favorit dugo je figurirao Inter, da bi u konačnici Dybala osvanuo u Rimu.

Izazvalo je to euforiju među navijačima Rome koji su navalili na klupske dućane i webshop po Dybalin dres. U prvom danu nakon objave da je Dybala potpisao, Roma je prodala više njegovih dresova nego što je Juventus svojedobno prodao u prvom danu poslije objave da je Cristiano Ronaldo potpisao za njih u ljeto 2018., a to je podatak koji možda najbolje dočarava kakva je trenutno atmosfera oko Rome.

Jose Mourinho uspio je nagovoriti argentinskog napadača da potpiše za Romu, a zanimljivo je da u ugovoru postoji nekoliko klauzula, od kojih je jedna posebna, ali prije svega - očekivana.

Dakle, Dybala je stavio potpis na trogodišnji ugovor u sklopu kojeg će mu mjesečna plaća biti 500.000 eura, odnosno godišnje će zarađivati šest milijuna eura. Ono što je posebno interesantno je da je Roma postavila nekoliko različitih klauzula za klubove iz Serie A ukoliko ga požele dovesti u svoje redove.

Inter će tako, bude li htio kupiti Dybalu, morati platiti 35.500.000 eura, za Milan je cijena nešto niža i ona iznosi 31.250.000, dok u trećem stavku članka 33. piše kako bilo koji klub iz Serie A osim Rominog gradskog rivala Lazija može kupiti Dybalu za odštetu od 20.750.000 eura.

Između Rome i Lazija postoji snažno rivalstvo koje vrlo često možemo okarakterizirati i kao mržnju pa je jasno zbog čega su Giallorossi u startu otklonili mogućnost da im najomraženiji klub kroz godinu-dvije otme Dybalu.

Dodajmo kako posljednja klauzula vrijedi za sve klubove svijeta izvan Italije i ona iznosi 21.950.000 eura. Toliko će morati platiti neki njemački, engleski ili španjolski prvoligaš ukoliko bude htio dovesti 29-godišnjeg Argentinca u svoje redove.

Dybalin ugovor s Romom Dybalin ugovor s Romom (Foto: Reddit)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider