Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POBJEDA U UTAKMICI SEZONE

Probuđeni velikan juri prema tituli, ali nemojte ga otpisati ni u Europi

Nizozemski Feyenoord ove je sezone jedan od klubova koji igraju najbolji nogomet u Europi.

Igrači Feyenoorda (Foto: Afp)

Nogometno prvenstvo Nizozemske poznato je po puno toga. Redovno je to jedna od najefikasnijih liga Europe, podosta je niskog prosjeka starosti igrača, pa time prepuna velikih talenata, a ovog stoljeća znali smo viđati i iznenađenja gdje titulu uzima netko tko ne dolazi iz velike trojke (titule AZ-a i Twentea).

Ove sezone također je zanimljivo jer pratimo novi Ajax, koji gradi novu priču nakon odlaska Erica ten Haga, PSV, koji nakon odlaska Gakpa nastavlja predvođen Xavijem Simonsom i nekim drugim klincima, kao i čudesnu najmlađu ekipu lige (neki će reći i Europe) AZ Alkmaar, koji izgleda sjajno, još uvijek je i u Europi, a trenutno ima i najfascinantniju juniorsku generaciju Europe.

Oživjeli Feyenoord

Prije svih pratimo momčad koja se istaknula te preuzela vrh, s ciljem da osvoji svoju prvu domaću titulu nakon šest godina, 16. ukupno te tek drugu u ovom stoljeću. Radi se o Feyenoordu iz Rotterdama.

Mnogi su se s moći te momčadi upoznali tek prije koji dan, kad je u osmini finala Europske lige razbila Šahtar s ogromnih 7:1. Mnoge je zaintrigiralo kakav se nogomet igra na De Kuipu, stadionu na kojem će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati svoju najvažniju utakmicu ove sezone. Naravno, nadamo se da ćemo na kraju govoriti o utakmicama, a ne o jednoj.

Protiv ukrajinskog velikana nisu se suzdržavali niti čuvali, iako su znali da im već za vikend slijedi Der Klassiker, najveći dvoboj nizozemskog nogometa, gostovanje kod Ajaxa. Ujedno najvažnija utakmica sezone, s obzirom na to da su k najvećem rivalu došli s točno tri gola prednosti na prvenstvenoj ljestvici.

Jedna od najboljih utakmica ove godine

I onda smo imali priliku pratiti jednu od najboljih ovogodišnjih utakmica u europskom nogometu. Utakmicu u kojoj je Feyenoord rano poveo, a Ajax do poluvremena preokrenuo. Feyenoord se vratio u drugom dijelu i krenuo po pobjedu te je do nje, samo nekoliko minuta nakon nevjerojatnog promašaja Ajaxova Mohameda Kudusa (odnosno senzacionalne obrane Wellenreuthera), na kraju i došao.

Sve pogotke s te sjajne utakmice pogledajte OVDJE.

Nije to slučajno, već se prošlosezonskim finalom Konferencijske lige moglo vidjeti da trener Arne Slot radi sjajan posao, a ove je to samo digao na još viši nivo, unatoč tome što mu je u Leeds otišao najbolji prošlosezonski igrač, Luis Sinisterra, kao i važni obrambeni igrači Tyrel Malacia i Marcos Senesi.

Slot vjeruje da može po sva tri trofeja

Sjajni Poljak Sebastian Szymanski, gotovo zaboravljeni Iranac Alireza Jahanbaksh, 22-godišnja desetka Orhan Kokcu te mladi napadači Gimenez i Danilo glavne su udarne igle te izuzetno ofenzivne momčadi koja nema namjeru stati.

U prvenstvu su došli do velike prednosti, a u posljednjih osam kola ne igraju ni protiv koga od najboljih pet ovosezonskih momčadi. Uskoro im slijedi polufinale Kupa, ponovno protiv Ajaxa, a tu je i četvrtfinale Europske lige, gdje im slijedi repriza finala prošlosezonske Konferencijske Lige protiv Rome. Ni od jednog natjecanja nisu odustali, a Slot je rekao kako će ga možda zadovoljiti i dva trofeja, no kako je uvjeren da mu je momčad sposobna za uzeti sva tri.

Popratite Feyenoord do kraja ove sezone, nećete se razočarati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider