Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
vapi za obnovom

VIDEO Uskoro analiza trenutačnog stanja Poljuda, miče se atletska staza i šire se tribine?

Hrvatska nogometna reprezentacija, to jest, jedan njezin dio - već je stigao u Split - uoči utakmice kvalifikacija za Euro iduće godine.

"Lijepu našu" hrvatski reprezentatvci su u Splitu posljednji put otpjevali u lipnju. Za manje od dvadeset i četiri sata na ovom istom mjestu zakazan je prvi trening uoči subotnjeg starta novih kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Čeka ih poljudska ljepotica. Iako je u pitanju gospođa u najboljim godinama, i dalje jedina grandiozna nogometna arena u Hrvatskoj koja odolijeva svim trendovima.

Petar Nadoveza Preminuo legendarni napadač Hajduka: Za Majstora s mora je zabio 296 golova divider

Grad Split uskoro će predstaviti rezultate analize stanja

No domu majstora s mora potrebna je žurna obnova. Grad Split zajedno s Hajdukom uskoro će predstaviti rezultate analize o stanju stadiona nakon što je objekt detaljno pregledan. Ali i nekoliko opcija kako mu dati novi život.

"Treba ga definitivno obnovit. A sad, moje mišljenje je da Poljud mora ostati ovakav kakav je izvori kao što je bija“, smatra Goran iz Kaštela.

Ivan Leko i Zoran Zekić Leko: ''Nismo mi ništa posebno s ove dvije pobjede''; Zekić u svom stilu: ''U korizmi smo se odrekli golova i bodova'' divider

"Sve se nekada da modernizirat, pa makar malo malo, ne mora to bit totalno naopako naglavačke“, rekla je Splićanka Ljubica.

"On je autentičan i mora ostat kakav je. Naravno provjerit statiku i tamo gdje šta fali to propravit i da radi dalje. Jer je stvarno lip“, priča Blaž.

Čekaju se najavljena državna sredstva za rekonstrukciju

Pod Marjanom čekaju najavljena državna sredstva za rekonstrukciju objekata od nacionalnog značaja. Razmišlja se o osnovnoj zamjeni krovne konstrukcije koja je u najlošijem stanju. Dođe li do dogovora s konzervatorima, jer u pitanju je zaštićeno kulturno dobro, uz konstrukcijsku obnovu, išlo bi se u uklanjanje atletske staze i širenje tribina.

Dino Mikanović VIDEO Pogledajte golčinu za drugi Hajdukov trijumf bez primljenog gola u nizu divider

"Nije se smija ni gradit. Jer konfiguracija tla ne dozvoljava da se gradi tamo. Nego je bila naredba od Tita ko mu je moga, šta se suprostavit? Četrdeset godina služi svrsi? Ma to treba srušit i napravit stadion na drugo misto“, kaže Splićanin Ivo.

"Di će ga srušit. Ja ne znan šta vam pada na pamet, ono je najsigurnije šta je napravljeno. Ja bi ga obnovija kako je bija“, priča Dragan iz Splita.

Emocije će se ipak morati ostaviti po strani, jer stadion svojim gledateljima uz funkcionalnost mora u prvom redu jamčiti i sigurnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider