Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijave, optužbe, podmetanja

Prljavo rublje leti na sve strane: "Gura li se u smjeru da se istisne Mamića, koji je ovaj Dinamo stvorio?"

Dinamo čeka nastavak HNL-a na prvom mjestu, ali s brojnim problemima unutar kluba.

Sa šest bodova više i utakmicom manje u odnosu na pratitelje Dinamo čeka nastavak HNL-a. No situacija u Maksimirskoj 128 daleko je od idealne jer klub je opterećen unutarnjim sukobima i borbama za prevlast između dviju posvađanih struja, one koju predvodi Krešimir Antolić i one koja je lojalna Zdravku Mamiću.

"Ne bi me iznenadilo da taj saldo dolazaka bude nula. Dinamo je na svakoj poziciji pokriven, pun", započeo je Ivan Ljubić u podcastu Utakmicu po utakmicu.

"Otišao je Oršić, da odu Livaković i Ademi, to bi bio udarac ne toliko igrački nego psihološki i na navijački puk, jer si dao tri klupske ikone da idu", rekao je Mateo Pukšar.

"Ma ne, teško mi je povjerovati da će Ademi otići sad, nakon što je protekle tri-četiri godine odbijao ponude koje je imao", kazao je Ljubić.

"Imamo tu situaciju u Dinamu da je sustav trenutačno paraliziran. To je jedan sukob u kojem na kraju nema pobjednika", smatra Pukšar.

"Misliš da nema? Vidjet ćemo na onoj izvanrednoj skupštini početkom ožujka. Prljavi veš leti na sve strane", replicirao je Ljubić.

Pukšar ima prijedlog:

"Neka se dogovore, mislim da je bolje da se dogovore nego da nastave s ovom taktikom istrebljenja i izlaženja prljavog veša."

"Nadam se da ovo netko snima i da će biti neki Netflix", komentirao je Igor Ćurković.

"Mislim da tu povratka nema, mjesta ima ili za jedne ili za druge, a pitanje je postoje li i treći", zagonetno je poručio Ivan Ljubić i dao nešto opširniji osvrt na čitavu situaciju:

"Dinamo na kratki rok, a tu govorim o ovom proljeću, neće imati konzekvenci svega ovoga što se događa u klubu, mislim na sukobe ove dvije kule moći. Ali na duže staze bi mogao imati problema jer teško je zamisliti da sve funkcionira glatko u klubu koji ima problema po pitanju Skupštine, Nadzornog odbora, Izvršnog odbora, je li statutarno, nije statutarno, vrijedi li tih osam ruku ili ne vrijedi, kad će se uključiti Sportska inspekcija, hoće li biti Izvanredne skupštine ili neće biti", nabrajao je Ljubić i zaključio:

"Mislim da je Dinamo dovoljno dobro posložen da gura po inerciji i bez neke jasne upravljačke strukture, ali ono što mene živcira u cijeloj priči, a nemam nikakve dokaze - ne znam točno ova struja trenutačno, imaš Mamićevu i Antolićevu struju, ne znam stoji li ona teza da iza ove struje (Antolićeve) koja posljednjih pet godina vodi klub de iure, stoje Grad Zagreb u sprezi, Hrvatski nogometni savez, čak Vlada Republike Hrvatske. Gura li se u smjeru toga da se Zdravko Mamić potpuno istisne iz kluba koji je praktički stvorio? Postoje i te teze koje se mogu čuti u javnom prostoru, a nemam nikakvih uporišta."

Cijela 19. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider