Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velike promjene

Novi trener i predsjednik Hajduka oglasili se znakovitim porukama navijačima

Boro Primorac dao je prvu izjavu kao novi, zasad privremeni, trener Hajduka.

Novi predsjednik Hajduka Luka Jakobušić napravio je čistku koja se, uostalom, očekivala i priželjkivala od strane velikog broja navijača. Hari Vukas nije više trener Bijelih, Mario Stanić više savjetnik za struku, dok Ivan Kepčija više nije sportski direktor.

Zanimljivo, Jakobušić nije htio do kraja potjerati Stanića i Kepčiju, ali se nisu uspjeli dogovoriti oko očito nekih drugih mogućih funkcija u klubu.

''Treba stati na loptu. Iako sam vidio gospodina Marija Stanića i gospodina Ivana Kepčiju, oni se više nisu vidjeli. Kod gospodina Harija Vukasa je drugačija situacija. Dok konačno ne definiram najbliže suradnike, malo ću se više osloniti na gospodina Boru Primorca za sva nogometna pitanja, a do daljnjega će on voditi i prvu momčad'', rekao je Jakobušić najavivši novog privremenog trenera Boru Primorca.

gol expired Totalna čistka na Poljudu: Hajduk smijenio trenera Vukasa i objavio tko će voditi momčad u idućem razdoblju! divider

No predsjednik uprave splitskog kluba je dodao:

''Kada vam se čini da se sve raspada, možda se sve slaže na svoje mjesto.''

Primorac misli da ova momčad može više

Voditelj Akademije Luka Kaliterna i uistinu velika igračka legenda Hajduka, Boro Primorac vraća se na klupu kao prvi trener nakon što je u prošlom stoljeću još vodio francuski Cannes, a potom je 20 godina bio desna ruka Arseneu Wengeru u londonskom Arsenalu.

''Ovo je moj Klub i vrlo rado sam prihvatio novu ulogu znajući da me ne čeka niti malo lagan posao. Pokušat ću Hajduka vratiti gdje mu je mjesto, a to je vrh. Ova ekipa može puno bolje nego što rezultati pokazuju'', rekao je Primorac koji će i dalje obavljati posao voditelja Akademije.

Jakobušić traži kvalitetno rješenje

Jakobušić još uvijek nema asa u rukavu tj. ime novog trenera koji bi bio promišljeno i dugoročni rješenje. Spominje se mogući dolazak Matjaža Keka nakon što završi jesenski ciklus s reprezentacijom Slovenije, no nije baš jasno koliko je to realna opcija.

Primorac nema lak zadatak jer već za vikend mu stiže Bjeličin Osijek, a onda nakon reprezentativne stanke Bijele čeka tri gostovanja u tjedan od kojih je ono posljednje kod Dinama. A nakon toga na Poljud stiže Rijeka.

Ukoliko Primorac nekim čudom uspješno prođe ovaj pakao, probudit će se priče o dužem angažmanu na klupi, no realnije je da novi predsjednik uoči kraja jesenskog dijela sezona pronađe kvalitetno trenersko rješenje za proljetni dio sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider