Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljivo pretkolo lige prvaka

Hrvat zabio bitan gol, dobre vijesti za Dinamo: Stari znanci iznenađujuće ispali

Dva Dinamova stara znanca pala su već na prvoj prepreci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već u prvom pretkolu Lige prvaka od natjecanja su se iznenađujuće oprostila dva kluba s kojima se mogao susresti hrvatski prvak Dinamo, a koja su po Uefinom koeficijentu predstavljala potencijalno teške protivnike na putu prema najelitnijem klupskom natjecanju.

Radi se o bugarskom Ludogorecu, s kojim se Dinamo mogao susresti u trećem pretkolu, i kazahstanskoj Astani, koja je mogla biti prepreka u play-offu.

Ludogorec je ispao od Ferencvaroša koji je stigao s prednošću 2:1 iz prve utakmice, pa je u drugoj potvrdio prolaz s 3:2. Zanimljivi su bili strijelci za Ludogorec - prvi pogodak zabio je bivši igrač Hajduka Georgi Terziev, a drugi je bio autogol nekadašnjeg člana Zadra i Istre Marcela Heistera.

BATE se jedva spasio

Terziev je u 24. minuti vratio nadu Ludogorecu budući da je Ferencvaroš već u 21. minuti vodio 2:0. Međutim, Chol Nguen je u 48. ponovno povisio na dva razlike, a Heister je u 69. autogolom postavio konačnih 3:2. 

Astana, za koju je Marin Tomasov igrao do 62. minute, ispustila je prednost iz prve utakmice na gostovanju kod rumunjskog Cluja. U prvoj utakmici bilo je 1:0 za Astanu, a Rumunji su u uzvratu na svom terenu pobijedili 3:1, iako je Astana povela već u četvrtoj minuti. Međutim, Cluj je okrenuo već do 26., a pogodak vrijedan prolaza zabio je Omrani u 73. minuti.

Blizu ispadanja bio je još jedan mogući teški Dinamov protivnik - BATE Borisov, koji je izbacio Piast Gliwice. U prvoj utakmici u Bjelorusiji bilo je 1:1, a u uzvratu u Poljskoj Piast je vodio 1:0 od 21. do 82. minute. Tada je BATE izjednačio, da bi u Volkov u 87. minuti zabio gol vrijedan prolaza.

Crnogorci iznenadili, Šveđani ipak spriječili senzaciju

Azerbejdžanski Qarabag izbacio je albanski Partizani umnogome zahvaljujući hrvatskom nogometašu Filipu Ozobiću. Nakon 0:0 u prvoj utakmici u Tirani, Ozobić je u 51. minuti zabio za vodstvo, a posao je dovršio Quintana u sudačkoj nadoknadi.

Dalje je prošao i škotski Celtic, koji je na svom terenu pobijedio Sarajevo s 2:1 i tako s ukupnih 5:2 izbacio prvaka Bosne i Hercegovine.

Maribor je s ukupnih 5:0 izbacio islandski Valur - u Sloveniji je bilo 2:0. Iznenađenje je priredila crnogorska Sutjeska koja je nakon penala izbacila favorizirani Slovan iz Bratislave. U obje utakmice bilo je 1:1, a u heroja se prometnuo vratar Vladan Giljen s dvije obrane u raspucavanju penala.

Rosenborg je s ukupnih 6:0 izbacio sjevernoirski Linfield, irski Dundalk je nakon penala izbacio Rigu, dok je švedski Aik pobjedom 3:1 nadoknadio deficit iz prve utakmice (1:2) protiv armenskog Ararata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider