Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trauma za cijeli život

Preminuo slavni vratar koji je najbolje vidio najsporniji gol u povijesti: „Umrijet ću siguran…“

Tilkowski je stajao na vratima u kontroveznom finalu Engleska - Zapadna Njemačka (4-2)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hans Tilkowski, koji je branio za Zapadnu Njemačku u finalu SP-a u Londonu 1966. godine, preminuo je u 84. godini u bolnici u Berlinu.

gol expired Hat-trick Cristiana Ronalda, Ibra na San Siru dočekan ovacijama: Milan opet kiksao divider

Tilkowski je stajao na vratima u kontroveznom finalu Engleska - Zapadna Njemačka (4-2), poznatom po golu Geoffa Hursta, za kojeg mnogi i danas tvrde da lopta nije prošla gol-liniju. Upravo je Hurst bio jedan od prvih koji su putem društvenih mreža izrazili sućut zbog smrti.

Hakim Ziyech (Foto: AFP) Ajax prodaje još jednog člana momčadi koja je zadivila svijet: Veliki rivali glavni prosci divider

U trenutku kada je lopta udarila u gredu, Tilkowski se u padu okrenu, što se može vidjeti i na fotografijama, te je bio najbliži najspornijem golu svih vremena. I možda je vidio najbolje…

„Umrijet ću s uvjerenjem da nije bio gol. Siguran sam da lopta nije prešla gol-crtu“, kazao je Tilkowski u jednom od intervjua te je dodao da mu je taj "fantomski gol" ostavio traumu za cijeli život i zbog toga se ne rado prisjeća te situacije.

gol expired Cormier biranim riječima hvalio Miočića, ali i priznao: "Tretirali smo ga kao da nije bitan" divider

Tilkowski je bio i pričuvni vratar na SP 1962, a u karijeri je branio za Westfaliju Herne, Borussiju Dortmund i Eintracht Frankfurt.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider