Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro odlazi

Ajax prodaje još jednog člana momčadi koja je zadivila svijet: Veliki rivali glavni prosci

Iako Ziyechu ugovor ističe tek za godinu i pol dana, Ajax ga je voljan prodati jer nije uspio osigurati nokaut fazu Lige prvaka.

Hakim Ziyech (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Krilni napadač Ajaxa Marokanac Hakim Ziyech (26) trebao bi u zimskom prijelaznom roku napustiti nizozemskog prvaka, a za njega su zainteresirani Arsenal i Tottenham, objavili su britanski mediji.

Iako mu ugovor ističe tek za godinu i pol dana, Ajax ga je voljan prodati jer nije uspio osigurati nokaut fazu Lige prvaka. Zbog poraza u posljednjem kolu od Valencije (0-1), Ajax je završio na trećem mjestu u skupini H sa 10 bodova, iza Valencije i Chelseaja, koji su skupili po 11 bodova.

Britanski mediji tvrde da novi trener Arsenala Mikel Arteta inzistira na dolasku Ziyecha, te da je londonski klub spreman platiti odštetu od 50 milijuna eura koliko traži Ajax. To je mnogostruko više od iznosa kojeg je Ajax platio Twenteu 2016. godine. Naime, Ziyech je "kopljanike" koštao 11 milijuna eura.

Marokanski nogometaš je prošle sezone oduševljavao svojim igrama u Ligi prvaka te u nizozemskom prvenstvu, te je u 49 utakmica upisao 21 pogodak i 24 asistencije. I ove sezone igra odlično, u Ligi prvaka je ostvario 2 gola i 4 asistencije, a u nizozemskom prvenstvu 6 pogodaka i 13 asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider