Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U 41. GODINI

Preminuo bivši član PSG-a i Marseillea te osvajač zlatne olimpijske medalje

Modeste M'bami iznenada je preminuo u francuskom Le Havreu.

Modeste M'Bami i Juninho Pernambucano (Foto: Afp)

Bivši veznjak kamerunske reprezentacije i Paris St Germaina Modeste M'bami preminuo je u subotu u dobi od 40 godina, nakon srčanog udara, priopćili su francuski mediji.

Eric Bailly i Almike Moussa N'Diaye Stravičan nasrtaj: Tudorov kostolomac poslao suparnika u bolnicu kung-fu udarcem divider

M'bami je igrao za nekoliko francuskih klubova, uključujući PSG i Olympique de Marseille. Osvojio je Francuski kup s PSG-om 2004. i 2006. godine.

Šest sjajnih godina u dva velikana

U ta dva kluba, za koje je između 2003. i 2009. godine odigrao po tri sezone, zapravo je odigrao i najbolji nogomet karijere te je jedno vrijeme bio cijenjen kao ponajbolji destruktor igre u francuskoj Ligue 1.

M'bami je postigao tri gola u 37 nastupa za Kamerun i bio je dio momčadi koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine. 

Bila je to sjajna generacija za koju su nastupali Kameni, Wome, Geremi, Lauren, Mboma i naravno Samuel Eto'o.

Odbio postati izbornik

Također je igrao u Španjolskoj, Kini i Saudijskoj Arabiji prije nego što se umirovio 2016. nakon kratkog boravka u Le Havreu.

Nogometaši Wrexhama Petoligaša je 2020. godine kupila jedna od najvećih zvijezda Hollywooda, a večeras su ispisali pravu nogometnu bajku divider

Zanimljivo je kako je 2019. godine odbio ponudu da postane izbornikom Kameruna, reprezentacije koju je na SP u Katru vodio njegov nekadašnji reprezentativni kolega Rigobert Song.

U Le Havreu, gdje je nakon karijere ostao živjeti, je M'Bami i preminuo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider