Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČUDESNA PRIČA IZ FA CUPA

Petoligaša je 2020. godine kupila jedna od najvećih zvijezda Hollywooda, a večeras su ispisali pravu nogometnu bajku

Nogometaši Wrexham FC-a kreirali su najljepšu priču trećeg kola FA Cupa, pobjedom rezultatom 3:4 na gostovanju kod Coventryja.

Nogometaši Wrexhama (Foto: Profimedia)

Wrexham FC, klub s juga Walesa koji nastupa u petom rangu engleskog nogometa, National Leaguea, nastavlja pisati jednu prekrasnu, praktički filmsku priču.

A oni itekako imaju veze s filmom, budući da se radi o klubu koji je iz čiste sportske romatnike kupio jedan od najpoznatijih i najbolje plaćenih glumaca svijeta, Ryan Reynolds. On je to napravio 2020. godine, u partnerstvu s kolegom Robom McElhenneyem.

Nogometna romantika u pravom ruhu

Sad su ispisane najljepše stranice kluba otkako su novi vlasnici došli, budući da je Wrexham iz FA Cupa izbacio nekadašnjeg premierligaša i puno veći klub od sebe, Coventry City.

Dovoljno je navesti samo to da je Coventry stabilan član Championshipa, odnosno drugog ligaškog ranga te je prije ovog susreta bio apsolutni favorit. A onda su protiv velškog čuda loptu iz mreža morali vaditi četiri puta.

Wrexham je u vodstvo došao u 12. minuti preko Sama Dalbyja, a rezultat je šest minuta kasnije na 0:2 povećao Elliott Lee. Vratio se domaćih u 36. minuti golom Bena Sheafa, a onda je u šestoj minuti sudačke nadoknade, nakon daleko bačenog auta te pravog glavometa rezultat na 1:3 povećao Thomas O'Connor.

Romantika u drugom dijelu postala drama

U drugom dijelu Velšani su u 57. minuti ostali s igračem više nakon prekršaja stopera domaćih, a odmah potom je Paul Mullin iz kaznenog udarca povećao na 1:4.

Coventry se vratio u susret pogocima Viktora Gyokeresa iz 69. te Kaseya Palmera iz 76. minute, nakon što je isti fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca.

I onda je krenula ludnica. Praktično viktorija na gol Wrexhama, unatoč tome što je Coventry imao igrača manje. I stvorili su domaći nekoliko sjajnih prilika, ali na kraju su iste rezultirale tek masovnim držanjem za glavu.

Posebno se to odnosi na priliku iz sedme minute sudačke nadoknade, kad je došlo do prave gužve u šesnaestercu, ali pogotka nije bilo.

Kad je sudac označio kraj mogla je krenuti prava ludnica, a možemo samo misliti kako se osjeća Ryan Reynolds, čovjek koji nije htio kupovati veliki i poznati klub nego je htio pravu otočku nogometnu romantiku. Nju je dobio!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider