Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Arsenal drhti

Premierligaš koji prkosi velikanima blizu najvećeg podviga u više od 50 godina: ''To bi bilo nevjerojatno''

Vratar Burnleyja koji je propustio dobar dio sezone zbog ozljede, Tom Heaton, vjeruje kako njegova momčad može doći do podviga kojem se nitko nije nadao.

Galerija Slavlje Burnleyja (Foto: AFP) Sean Dyche (Foto: AFP) Chris Wood (Foto: AFP) +2 Tom Heaton (Foto: AFP)

Sean Dyche ove godine radi čuda na klupi Burnleyja. Stigao je nadomak velike engleske šestorke i ima priliku izboriti Europu, što bi bilo jedno od najvećih iznenađenja Premierlige. I ne samo to, Burnley je trenutno na pet uzastopnih pobjeda i kod kuće čeka Chelsea u utakmici koja bi mu mogla donijeti šesto mjesto na ljestvici.

No, osim ako ove sezone razočaravajući Southampton ne osvoji FA kup, sedmo mjesto na kojem se Burnley momentalno nalazi bilo bi dovoljno za plasman u Europu po prvi put u više od 50 godina.

''To bi bio ogroman uspjeh'', izjavio je kapetan Claretsa Tom Heaton za Omnisport te nadodao:

''Ove sezone smo napravili zamah, igramo dobro, imamo dobre rezultate, pobijedili smo prvake u gostima, igrali smo odličan nogomet. Da izborimo Europu iduće sezone, to bi bila nevjerojatna stvar i svi smo uzbuđeni zbog toga. Mislim da je to za bilo kojeg igrača veliki uspjeh.''

Burnley je u dobroj poziciji da se potuče s Arsenalom za šesto mjesto, a govorimo o momčadi skromnog budžeta bez ijedne velike zvijezde. Njihov rezervni vratar Nick Pope, koji je uskočio umjesto ozlijeđenog Heatona, dogurao je do reprezentativnog poziva, dok igrači poput Jamesa Tarkowskog ili Ashleyja Barnesa teško da bi našli mjesto u prvih 11 nekog od vodećih engleskih klubova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider