Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mane postavio rekord

Navijači gube strpljenje s Guardiolom: VAR spasio City, a Liverpool skočio na vrh ljestvice

Liverpool je s tri pogotka zasjeo na vrh ljestvice, a Sadio Mane je upisao stoti pogodak za momčad s Anfielda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu petog kola engleske Premierlige Liverpool je pobijedio Crystal Palace sa 3:0 preuzevši vrh ljestvice, dok je prvak Manchester City odigrao tek 0:0 protiv Southamptona.

"Redsi" su rutinski odradili posao protiv londonskog kluba, a strijelci su bili Sadio Mane (43), Mohamed Salah (78) i Naby Keita (89).

Bila je to četvrta pobjeda Liverpoola ove sezone uz jedan remi i razliku pogodaka 12-1.

Zanimljivo, bila je to deveta uzastopna utakmica u kojoj je Mane zabio gol protiv Palacea. Do sada niti jedan igrač u engleskoj povijesti nije zabio u devet uzastopnih susreta protiv jednog kluba.

Bio je to i Maneov stoti gol u dresu "Redsa".

Sve pogotke Liverpoola možete vidjeti ovdje.

Za iznenađenje se pobrinuo Southampton odigravši 0:0 na gostovanju kod Manchester Cityja. "Građani" su u zadnja četiri susreta zabili čak 17 golova, ali nisu uspjeli probiti obranu "Svetaca".

Momčad Pepa Guardiole je uputila samo jedan udarac u okvir suparničkog gola, što im se nije dogodilo od ožujka 2017. i utakmice protiv Stoke Cityja.

gol expired VIDEO Ponovno neredi u Francuskoj: Navijači uletjeli na teren i prekinuli utakmicu! Nastala je prava makljaža divider

Arsenal je pobijedio na gostovanju Burnley sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Martin Odegaard iz slobodnog udarca u 30. minuti.

Brentford je kao gost pobijedio Wolverhampton sa 2:0 ostvarivši prvu gostujuću pobjedu u elitnom razredu engleskog nogometa nakon 74 godine.

Juank utakmice bio je Ivan Toney koji je postigao pogodak i upisao asistenciju. Toney je u 28. minuti zabio za 1:0 iz kaznenog udarca, a potom je osam minuta kasnije asistirao Bryanu Mbeumu za 2:0.

Gosti su od 64. minute igrali bez isključenog Shandona Baptistea, ali su uspjeli obraniti vodstvo. Međutim, potez utakmice pripao je Raulu Jimenezu koji je pokušao izvesti rabonu pa pao preko lopte.

gol expired Inter nije imao milosti za Bolognu: Zabili im šest pogodaka! Brozović asistirao, Džeko sjajno zabio divider

Liverpool vodi na ljestvici sa 13 bodova, dok Manchester City, Manchester United, Chelsea i Everton imaju po 10 bodova.

U posljednjem susretu danas Aston Villa je svladala Everton s 3:0 nanijevši mu prvi poraz ove sezone.

Villa je do pobjede došla u posljednjih pola sata golovima Matthewa Casha (66), Lucasa Dignea (69-ag) i Leona Baileya (75).

Za Casha je to bio premijerni gol u elitnom razredu engleskog nogometa, dok je Digne upisao već treći autogol u Premiershipu.

Za momčad iz Birminghama je to druga pobjeda ove sezone, dok je Everton upisao prvi poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider