Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pet komada u mreži

City potopio očajni Arsenal i prikovao ih za dno tablice: Ovo se nije dogodilo skoro 70 godina

Arsenal je posljednoplasirana momčad Premierlige s nula bodova i nula postignutih golova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni engleski nogometni prvak Manchester City u prvom je susretu 3. kola Premier lige na svom terenu deklasirao Arsenal sa 5:0 (3:0).

Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno nakon samo 12 minuta kada je već bilo 2:0 za City. Prvi pogodak postigao je Gundogan u 7. minuti kada je glavom iz blizine poslao loptu iza leđa Lena nakon ubačaja Gabriela Jesusa, a samo pet minuta potom po prvi se put u strijelce upisao i Ferran Torres.

Kada je Arsenal u 35. minuti ostao s igračem manje jer je zbog grubog starta isključen Xhaka bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će City slaviti.

Na 3:0 povisio je Gabriel Jesus u 43. minuti pogodivši iz blizine nakon odličnog prodora Grealisha po lijevoj strani, da bi u nastavku mrežu nemoćnih gostiju tresli Rodri preciznim udarcem sa 20-ak metara u 53. minuti te Torres glavom u 84. minuti.

gol expired Evra objavio prepisku s Ronaldom na WhatsAppu: "Sad kad je sve gotovo, mogu otkriti... Igrat ću za naš klub" divider

Kolika je bila dominacija Cityja na travnjaku pokazije i posjed lopte od 81 naprema 19 posto.

City je ovom pobjedom dostigao West Ham United, Liverpool, Chelsea, Brighton and Hove Albion i Tottenham Hotspur na vrhu, dok je Arsenal sada posljednji bez bodova i s razlikom pogodaka 0:9.

Posljednji put je Arsenal u prvenstvo krenuo s tri poraza još davne 1954. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider