Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol i asistencija Vardyja

Sjajni Leicester se opet bori za naslov: U derbiju Premierlige srušili velikana i došli iza Redsa

U najzanimljivijem dvoboju subotnjeg programa engleske Premier lige Leicester je na svom King Power stadionu pobijedio londonski Arsenal sa 2-0 (0-0) i tako izbio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inicijativu i puno bolju igru Leicester je okrunio u 68, minuti, kad je najbolji strijelac "lisica" Jamie Vardy poslao loptu u mrežu za 1-0. Konačnih 2-0 postigao je James Maddison u 75. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora, a u ulozi dodavača bio je Vardy.

Leicester je s 26 bodova na drugom mjestu, koliko ima i trećeplasirani Chelsea. Pet bodova ispred njih je Liverpool uoči nedjeljnog derbija protiv Manchester Cityja na Anfieldu (17.30 sati).

Nogometaši Sheffield Uniteda odigrali su 1-1 (0-0) na gostovanju kod Tottenhama, a utakmicu je obilježila još jedna sporna odluka VAR-a. Tottenham je poveo u 58. minuti pogotkom Sona, a samo dvije minute potom gosti su izjednačili kad je loptu u mrežu poslao McGoldrick. No, VAR je nakon je zaključio da je asistenti Enda Stevens bio u zaleđu kod prijema lopte, što se na snimci nikako nije moglo jasno vidjeti. Ipak, pogodak je poništen.

gol expired Bayern nakon smjene Kovača eksplodirao i deklasirao Borussiju u velikom derbiju divider

U 78. minuti gosti su još jednom poslali loptu u mrežu. Strijelac je bio George Baldock, ali je i tu situaciju provjeravao VAR pa su trener i igrači Sheffielda još jednom prolazili agoniju sve dok se na velikom ekranu nije pojavila obavijest da je pogodak priznat.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Chelsea je na Stamford Bridgeu svladao Crystal Palace sa 2-0 (0-0), a zapaženu je ulogu imao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad.

Kovačić je u 52. minuti započeo akciju za prvi pogodak, sjurivši se s lijevog boka prema sredini u padu je dodao loptu do Williana na rubu kaznenog prostora, koji ju je samo proslijedio do 22-godišnjeg napadača Tammyja Abrahama. Ovaj je ostao oči u oči s gostujućim vratarom i mirno gurnuo loptu pokraj njega.

U 79. minuti Christian Pulišić je započeo akciju u kojoj je poslužio Batshuayia u srcu kaznenog prostora. Belgijčev udarac je blokiran, ali se lopta odbila točno na glavu Pulišića koji ju je preciznim udarcem poslao u mrežu za konačnih 2-0.

Ousmane Dembele (Foto: AFP) Nerealizirana zvijezda Barce na odlasku: Želi ga City, Guardiola u njemu vidi novog Sterlinga divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider