Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pravi triler

Ludnica u Engleskoj, neprestana uzbuđenja u zadnjem kolu: Tko je izvisio, a tko izborio Europu?

Situacija se u Engleskoj mijenjala nekoliko puta tijekom posljednjeg kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uzbuđenja nije nedostajalo u zadnjem kolu engleske Premierlige. Iako je otprije poznato da je prvak Manchester City, borba za europske pozicije bila je potpuno otvorena.

Rasplet je na kraju sljedeći: u Ligu prvaka, osim prvaka i čvrsto drugoplasiranog Manchester Uniteda, idu Liverpool i Chelsea, dok je izvisio Leicester City.

Leicester je dobar dio posljednjeg kola držao poziciju u top 4 i samim time Ligu prvaka. Vodili su 2:1 protiv Tottenhama, ali na kraju su Spursi okrenuli na 4:2. Preokretu je kumovao autogol vratara Kaspera Schmeichela za 2:2.

Tako su izborili nastup u Konferencijskoj ligi preskočivši najveće rivale Arsenal za jedan bod. Topnici su sve do 87. minute, prije gola Garetha Balea, bili u Europi.

Istovremeno su Spursi pomogli drugom gradskom rivalu Chelseaju, koji je zahvaljujući porazu Leicestera izborio Ligu prvaka unatoč svom porazu od Aston Ville.

U Ligu prvaka će još Liverpool, dok osim Leicestera u Europsku ligu ide i West Ham.

gol expired Rođo bi bio ponosan: Nakon dugih sedam godina Hrvatski Dragovoljac vraća se u elitno društvo divider

U finalu Lige prvaka sastaju se Chelsea i Manchester City, a pobjedom nekoga od ova top 4 kluba Premierlige ne otvara se dodatno mjesto za Engleze u Ligi prvaka.

Liverpool lako do pobjede

Liverpool je na svom stadionu golovima Manea svladao nezainteresirani Crystal Palace s 2:0, dok je Chelsea izgubio kod Aston Ville (1:2), ali mu je pomogao Tottenham koji je slavio kod Leicestera s 4:2.

U izvanrednoj utakmici "Lisice" su dvaput vodile golovima Vardya iz penala (18, 52), ali je Tootenham golovima Kanea (41) i Balea (87, 90+6), te autogolom Schmeichela (76) došao do sedmog mjesta i Konferencijske lige.

gol expired Drama u posljednjem kolu 2. Bundeslige: HSV ponovno propustio šansu za povratak u elitno društvo divider

Aston Villa je golovima Traorea i El Ghazija slavila protiv Chelseaja, za koji je zabio Chilwell. Mateo Kovačić je igrao za Chelsea do 66. minute.

U Europu će i West Ham, koji je s 3:0 pobijedio Southampton, dok je prvak City s 5:0 "potopio" Everton.

"Topnici" su svladali Brighton s 2-0 i bili su u Europi do 87. minute, kada je Bale zabio za vodstvo Tottenhama.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider