Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gradski derbi

VIDEO United brzopotezno preokrenuo City: Fernandesov pogodak podigao veliku prašinu

Manchester United osvojio je velika tri boda u gradskom derbiju protiv Cityja.

Manchester United (Foto: Afp)

Nogometaši Manchester Uniteda odnijeli su velika tri boda u gradskom derbiju. U sklopu 18. kola engleske Premier lige svladali su City s 2:1 na domaćem terenu.

Utakmica je otvorena dosta oprezno, posebno od strane Cityja koji je u prvih 45 minuta dominirao posjedom, ali nije stvorio ni jednu opasnu situaciju pred De Geeom.

Na drugoj strani u uvodnom dijelu dvoboja zaprijetio je Bruno Fernandes, dok je kasnije tijekom prvog dijela dva puta mogao i morao bolje reagirati Rashford.

Rodyrgo VIDEO Ronaldo stigao na Realov trening: Modrićevu "sinu" drhtale ruke tijekom upoznavanja divider

Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, a u sličnom ritmu je tekla utakmica u drugom dijelu. No, Manchester City je ipak, polako, pojačavao gas i bio sve okomitiji u svojoj igri. Počele su se događati i prve šanse od strane Cityja koji je poveo u 60. minuti, prilikom prvog udarca u suparnički okvir vrata.

De Bruyne je probio stranu te lijepo ubacio, a u skoku je dobro reagirao Jack Grealish te je glavom pogodio za 1:0.

Prilično mirno potom je City čuvao prednost do 78. minute kada se dogodila vrlo zanimljiva situacija. Casemiro je poslao dubinsku loptu prema Rashfordu koji je bio u zaleđu. No, Rashford nije dirao loptu do koje je prvi došao Bruno Fernandes i lijepo naciljao za 1:1.

Pogodak Brune Fernandesa možete vidjeti OVDJE.

Samo nekoliko minuta kasnije, u 82., domaćin je poveo na opće oduševljenje. Garnacho je ubacio pred gostujuća vrata gdje je nečuvan bio Marcus Rashford koji iz blizine lako daje gol za pobjedu. Bila je to sedma utakmica u nizu kako je Rashford bio strijelac na utakmicama Manchester Uniteda.

City je ostao na drugom mjestu ljestvice te ima pet bodova manje od vodećeg Arsenala, dok se United ovim slavljem približio gradskom rivalu na samo bod zaostatka.

Hrvatska rukometna reprezentacija Hrvatski rukometni savez nakon teškog poraza od Egipta: "Nisu to zaslužili, oni su nečiji sinovi, očevi" divider

U nedjelju su na rasporedu utakmice Chelsea - Crystal Palace, Newcastle - Fulham i u londonskom derbiju Tottenham - Arsenal.

Ovo je drugi uzastopni poraz Pepa Guardiole na klupi Manchester Cityja. Nakon poraza od Southamptona u engleskom Liga kupu, poražen je i na teškom gostovanju.

S ovom pobjedom United se primaknuo Cityju na samo bod zaostatka. U 18 odigranih susreta Građani imaju 39 bodova, a United 38. Vodeći je Arsenal s 44 boda i utakmicom manje.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider