Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Objavili na Facebooku

Hrvatski rukometni savez nakon teškog poraza od Egipta: "Nisu to zaslužili, oni su nečiji sinovi, očevi"

Hrvatski rukometni savez oglasio se porukom na Facebooku nakon poraza Kauboja na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska rukometna reprezentacija (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Egipat je nanio težak poraz hrvatskim rukometašima na otvaranju Svjetskog prvenstva. Izgubili su Kauboji s devet razlike i doživjeli uvrede dijela navijača.

Sada ih čeka utakmica protiv SAD-a u kojoj moraju ići na pobjedu, ali i da vrate samopouzdanje i vjeru u ostvarenje glavnog cilja, a to je plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Vedran Zrnić analizira za gol.hr utakmice rukometnog SP-a Analiza Vedrana Zrnića: Španjolac je gledao naše utakmice i jasno vidio, ovo je bio velik stres za mlade igrače divider

Nakon teškog poraza Hrvatski rukometni savez oglasio se porukom na službenom Facebooku profilu koju prenosimo u cijelosti:

"Od istine se ne bježi... Jednom davno napisao je legendarni Blaženko Lacković i ostavio nam tu rečenicu u sjećanju zauvijek.

Ne bježimo od činjenica. Ne bježimo od toga da boli poraz protiv Egipta, da ga nismo očekivali ni u najružnijem snu. Ne bježimo od činjenice da nismo bili pravi. Ne bježimo od odgovornosti prema navijačima, ali i prema sebi, prema ljudima s kojima smo svakodnevno okruženi, prema onima na čijim leđima je nastao identitet hrvatskog rukometa.

Hrvatska rukometna reprezentacija VIDEO Kauboji nakon teškog poraza: "Nije bila lijepa večer, a ni jutro. Teško smo spavali" divider

Ne bježimo ni od vrijeđanja, kako igrača, stožera, tako i njihovih obitelji, prijatelja... Većina će reći zasluženo, u redu. No, možda ipak nisu to zaslužili na ovakav način jer i oni su ljudi, nečiji sinovi, očevi, i oni osjećaju, vide, čuju kao i svi mi, a nakon svega, ponovno idu na teren. Sami su to izabrali, jesu, ali uvijek i iznad svih Hrvatska, to je njihova nit vodilja i u to nikad nemojte sumnjati.

Ne bježimo ni od toga da i u Švedskoj imamo podršku naših navijača i na tribinama i u virtualnom svijetu na čemu smo iznimno zahvalni! 

Do kraja skupine G još su dvije utakmice, Svjetsko prvenstvo traje do 29. siječnja, a to je još punih 15 dana. Svaka utakmica je novo dokazivanje. Riječi kapetana Domagoja Duvnjaka su: “Nećemo se predati", stoji u objavi HRS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider