Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostali na drugom mjestu

Newcastle zaustavio Cityjeve zvijezde: Palo šest golova, Haaland opet zabio

Manchester City osvojio je samo bod na gostovanju kod Newcastlea u 3. kolu Premier lige.

Pep Guardiola (Foto: Afp)

U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 3. kola engleske Premier lige Newcastle United i Manchester City podijelili su bodove, odigravši 3:3.

Bio je to sjajan dvoboj u koji su bolje ušli gosti i vrlo rano poveli preko Gundogana u petoj minuti dvoboja.

No, domaćini  su fantastično odgovorili, preuzeli kontrolu igre, napali i prislili City na povlačenje na svoju polovicu. Takav pristup je nakon nekoliko propuštenih prilika donio poravnanje preko Almirona u 28. minuti, a onda i vodstvo prije odlaska na odmor golom Wilsona u 39. minuti dvoboja.

Početkom drugog poluvremena Trippier (54) je sjajno izvedenim slobodnim udarcem povisio na 3:1, a onda se probudio i prvak.

Prvo je Haaland (60) iz gužve smanjio na 3-2, a vrlo brzo potom je Bernardo Silva (65) na izvrsno dodvavanje De Bruynea poravnao na 3:3. Ipak, domaći su izdržali završni pritisak i sačuvali bod.

Debakl Chelseaja kod Leedsa

Ranije u nedjelju su igrači Leeds Uniteda na svom su Elland Roadu s visokih 3:0 svladali Chelsea, dok je istovremeno Brighton and Hove Albion kao gost svladao West Ham United sa 2:0.

Put ka pobjedi Leedsu širom je otvorio vratar Chelseaja Mendy katastrofalnom pogreškom u 33. minuti, on je u svom petercu pokušao driblati Aaronsona, napadač domaćih oteo mu je loptu i pogodio za 1:0.

gol expired VIDEO Chelsea je pometen: Dobili tri komada, ali sve je zasjenila katastrofalna pogreška vratara divider

Samo četiri minute potom Rodrigo je lijepim udarcem glavom povisio na 2:0, da bi konačni rezultat postavio Harrison u 69. minuti. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić zbog ozljede koljena i dalje ne konkurira za nastup u momčadi Chelseaja.

West Ham još uvijek bez pobjede

Odličan start u sezonu nastavio je i Brighton u Londonu, sastav s juga Engleske do vodstva je stigao nakon što je start Keherera na Welbecku na samom rubu kaznenog prostora okarakteriziran kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Siguran izvođač kaznenog udarca bio je MacAllister u 22. minuti. Konačni rezultat postavio je Trossard u 66. minuti nakon sjajnog proigravanja Grossa.

Fantazista 2. kolo Dnevnik jednog fantazista (3): Kad ti se zacrveni ispred očiju divider

City, Leeds i Brighton su se ovim pobjedama pridružili drugom Tottenhamu na ljestvici, sva četiri sastava imaju po sedam bodova, dva manje od vodećeg Arsenala.

Newcastle je šesti s pet bodova, Chelsea 12. s četiri boda, dok je West Ham pao na samo dno, i dalje je bez bodova i bez postignutog pogotka.

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider