Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gosti se dugo držali

Manchester City s igračem manje stigao do pobjede iz penala u 95. minuti i preskočio Arsenal

City sada ima 32 boda, jedan više uz utakmicu više od drugog Arsenala koji će u nedjelju gostovati kod Chelseaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja izbili su na vrh ljestvice engleskog nogometnog prvenstva dramatičnom 2:1 (1:1) domaćom pobjedom protiv Fulhama u susretu 14. kola do koje su došli golom iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

City je poveo golom Alvareza (17) te se činilo kako će upisati novu rutinsku pobjedu protiv novaka u ligi, ali situacija na terenu u potpunosti se izmijenila 10-ak minuta kasnije. Joao Cancelo ramenom je u svom kaznenom prostoru odnio Wilsona, a sudac England je pokazao na bijelu točku za goste i isključio domaćeg braniča. Pereira (28-11m) je iskoristio kazneni udarac za 1:1, a Fulham je potom više od sat vremena s igračem više čuvao veliki bod.

Ipal, u trećoj minuti sudačke nadoknade Robinson je neoprezno zakačio po nozi De Bruynea niti pola metra unutar svog kaznenog prostora, a England je još jednom pokazao na bijelu točku, ovoga puta za domaće. Haaland (90+5-11m) je uz dosta sreće svladao Lena kojemu je lopta prošla ispod trupa za konačnih 2:1.

City sada ima 32 boda, jedan više uz utakmicu više od drugog Arsenala koji će u nedjelju gostovati kod Chelseaja. Fulham je osmi sa 19 bodova.

U preostale tri utakmice igrane u isto vrijeme postignuto je čak 16 golova. Leeds United je velikim preokretom na svom Elland Roadu stigao sa 1:3 do 4:3 protiv Bournemoutha, Brighton and Hove Albion je kao gost svladao Wolverhampton Wanderers sa 3:2 okrenuvši zaostatak od 1:2, dok su Nottingham Forest i Brentford podijelili bodove igrajući 2:2, a domaći su se spasili poraza autogolom Jorgensena u šestoj minuti nadoknade.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider