Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šamarčina na emiratesu

Brighton šokirao Arsenal u gostima i sveo šanse Topnika za naslov na teoriju

Nogometaši Arsenala poraženi su od Brightona 3:0 u 36. kolu Premier lige.

Deniz Undav (Foto: Afp)

U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Brighton and Hove Albion je kao gost svladao Arsenal sa 3-0 (0-0), a tim porazom domaći sastav se praktički oprostio od sna o osvajanju naslova prvaka.

Gosti iz Brightona poveli su nakon kombinacije Ekvadoraca, Estupinan je u 51. minuti ubacio, a nečuvani Enciso glavom pogodio mrežu. Pitanje pobjednika riješio je Undav u 86. minuti nakon što se do njega odbila lopta od sunarodnjaka Grossa, da bi konačni rezultat postavio Estupinan u šestoj minuti sudačke nadoknade.

David de Gea David De Gea drugi put u karijeri najbolji vratar Premier lige divider

Ovom pobjedom Brighton je skočio na šesto mjesto ljestvice sa 58 bodova, jednim više od sedmog Tottenham Hotspura i osme Aston Ville, a usto ima i dvije utakmice manje odigrane te je nadomak plasmana u eurokupove sljedeće sezone.

Kako Arsenal do kraja sezone ima za odigrati još dvije utakmice, Cityju je za osvajanje devetog nalsova prvaka Engleske, a trećeg zaredom potrebna još samo jedna pobjeda u tri nastupa koliko im je preostalo.

Daniel Levy Muke po Tottenham se nastavljaju: Njihovu klupu odbio je glavni kandidat divider

City 22. pobjedom zaredom stavio ruku na pehar

Nogometaši Manchester Cityja napravili su novi korak ka osvajanju novog naslova prvaka Engleske, devetog u klupskoj povijesti, a trećeg uzastopnog, 3:0 (2:0) gostujućom pobjedom protiv Evertona na Goodison Parku u susretu 36. kola.

Briljirao je kapetan Građana Ilkay Gundogan koji je postigao dva pogotka te je asistirao za još jedan. Otpor Evertona Gundogan je "slomio" doslovno u dvije minute krajem prvog poluvremena, prvo se u 37. minuti sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćih te iz okreta pogodio uz samu vratnicu nemoćnog Pickforda da bi u 39. minuti prošao po desnoj strani i preciznim ubačajem pogodio u glavu Haalanda za 2:0.

Mateo Kovačić Dalić u problemima pred Ligu naciju: Kovačić napustio igru zbog ozljede, čeka se više informacija divider

Gundogan je svoju sjajnu predstavu okončao odličnim slobodnim udarcem sa 22 metra iskosa s lijeve strane u 51. minuti kojim je prebacio živi zid i još jednom svladao Pickforda.

Rezultati 36. kola Premier lige:

Brentford - West Ham United 2-0 (Mbeumo 20, Wissa 43)

Everton - Manchester City 0-3 (Gundogan 37, 51, Haaland 39)

Arsenal - Brighton and Hove Albion 0-3 (Enciso 51, Undav 86, Estupinan 90+6)

Tablica Premier lige:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider