Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
United slavio

Liverpool ostaje bez plasmana u Ligu prvaka? Na domaćem terenu osvojili samo bod

Odigrane su prve utakmice 37. kola engleske Premier lige.

Jurgen Klopp (Foto: Afp)

Nogometaši Liverpoola odigrali su na svom Anfieldu samo 1:1 protiv Aston Ville u 37. kolu engleske Premier lige, što je ogroman korak unatrag Liverpoola u nastojanjima da osigura igranje Lige prvaka iduće sezone.

Dok je Liverpool ove subote uhvatio tek jedan bod, Manchester United je osvojio sva tri pa tako petoplasirani Liverpool trenutačno ima tri boda manje od Newcastlea i Manchester Uniteda, s tim da do kraja sezone Liverpool mora odigrati samo jednu utakmicu, a njegovi suparnici po dvije. Na osnovu razlike pogodaka Liverpool još uvijek može biti četvrti, ali ovisi o drugim susretima.

Gosti iz Birminghama su odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem su i postigli pogodak. Strijelac je u 27. minuti bio Ramsey, koji je odlično reagirao na ubačenu loptu na drugu vratnicu. Mogla je Aston Villa imati i veće vodstvo u prvom dijelu, ali Watkins u 22. minuti nije realizirao jedanaesterac.

United slavio pogotkom Casemira

U nastavku susreta krenula je potpuno ofenziva Liverpoola koji je ovaj susret odradio bez trenera Juergena Kloppa. Njemački strateg je zbog kazne morao sjediti na tribini.

Liverpool je izjednačio u 55. minuti, kada je nakon gužve mrežu naciljao Gakpo, ali je VAR poništio gol zbog zaleđa. Napadao je domaćin sve do kraja te je tek u 89. izjednačio nakon lijepe asistencije Salaha i pogotka Roberta Firmina. No, do pobjede Liverpool ipak nije stigao.

Andrej Kramarić VIDEO Maestralni Kramarić s dva pogotka i asistencijom osigurao Hoffenheimu ostanak divider

Usporedno s porazom Liverpoola dogodila se pobjeda Manchester Uniteda od 1:0 kod Bournemoutha. Pobjedu je Manchester Unitedu donio Brazilac Casemiro koji je spretno reagirao u devetoj minuti te je u padu, okrenut leđima, zabio jedini gol na susretu.

Everton osvojio važan bod

Evertonu je baš svaki bod krucijalan u borbi kako bi i dalje ostao u Premier ligi i u ovom kolu je osvojio jedan, pogotkom Kolumbijca Mine u 100. minuti. Everton je gostovao kod Wolverhamptona gdje je odigrao 1:1.

Činilo se da će domaćin slaviti jer je golom južno-korejskog nogometaša Hwang Hee-Chana vodio sve do desete minite nadoknade. No, tada je Mina razveselio navijače kluba iz Liverpoola.

Nikola Moro VIDEO Bivši dinamovac ušao u igru i odmah asistirao s polovice terena divider

Everton je jednu poziciju iznad opasne zone ispadanja, ali ima tek dva boda više od Leedsa i tri više od Leicestera.

Fulham i Crystal Palace su odigrali 2:2 u dvoboju gdje su gosti poveli pogotkom Edouarda, ali je potom srpski napadač Mitrović zabio dva za preokret i vodstvo domaćina 2:1. U završnici, u 83. minuti, Ward je postavio konačnih 2:2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider