Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolji kad je najteže

VIDEO Maestralni Kramarić s dva pogotka i asistencijom osigurao Hoffenheimu ostanak

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić bio je precizan s bijele točke.

Andrej Kramarić (Foto: Afp)

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić postigao je dva pogotka za Hoffenheim koji je pred svojim navijačima svladao Union Berlin s 4:2 i na taj način kolo prije kraja matematički osigurao ostanak u Bundesligi.

Ihlas Bebou je u 22. minuti donio prednost Hoffenheimu, da bi Kramarić u 36. minuti realizirao kazneni udarac za 2:0. U sučevom dodatku prvog dijela Danilho Doekhi je smanjio zaostatak gostiju.

Bruno Petković Turski list: Sletjela prva ponuda za Brunu Petkovića, želi napustiti Dinamo? divider

Mreže su mirovale do zadnje minute osnovnog dijela utakmice, kad je Kramarić svojim drugim pogotkom, na asistenciju Munasa Dabbura koji je sve pripremio, donio Hoffenheimu još jednom dva gola prednosti.

U sučevom dodatku berlinska momčad je smanjila na 3:2 golom Aisse Laidounija (90+5), da bi se četiri minute poslije Kramarić odužio Dabburu dodavanjem za pogodak Izraelca.

Pogotke pogledajte OVDJE.

Josip Juranović je za Union igrao od 70. minute.

Djeca Cristiana Ronalda Georgina podijelila simpatičnu snimku: Ronaldov sin obukao dres Barcelone divider

Hoffenheim je kolo prije kraja došao do 35 bodova i gol-razliku koja mu jamči da će završiti ligaško natjecanje među 15 momčadi koje će se u Bundesligi zasigurno natjecati i sljedeće sezone.

Hertha seli u Zweitu

Momčadi koje su na ljestvici iza Hoffenheima, a koje su igrale u subotu, osvojile su samo po bod.

Bochum je u završnici dvoboja postigao pogodak za 1:1 protiv Herthe u Berlinu, čime je poslao berlinsku momčad među drugoligaše. Schalke je pred svojim navijačima uspio spasiti bod protiv Eintrachta odigravši 2:2.

Kristijan Jakić se pridružio Hrvoju Smolčiću na listi ozlijeđenih igrača Eintrachta i nije konkurirao za nastup u ovoj utakmici.

Zlatko Dalić Velika tuga u obitelji Dalić: Preminula majka izbornika Vatrenih divider

Tako su iza Hoffenheima u ovom trenutku Augsburg (34) na 14. mjestu i s utakmicom manje. Bochum (32) je na 15. poziciji, a Schalke (31) je na 16. mjestu. Stuttgart (29) je na 17. poziciji, ali s utakmicom manje. Hertha je na dnu sa 26 bodova.

Miroljubivih 1:1 odigrali su u Bremenu Werder i Koeln. Werder je sa 36 bodova na 12. mjestu, a Koeln je deseti sa 42 boda.

Od 18.30 sati Bayern u borbi za naslov prvaka dočekuje RB Leipzig, koji se bori za plasman u Ligu prvaka. Bavarci su vodeći sa 68 bodova, jednim više od Borussije Dortmund koja će u nedjelju gostovati u Augsburgu. RB Leipzig je treći sa 60 bodova, a po bod manje imaju Union Berlin i Freiburg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider