Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Norveški stroj

Monstruozni Haaland zabio dva gola u pobjedi Manchester Cityja, Everton upisao važan skalp

Opet je prvo ime Cityja bio norveški napadač Erling Haaland koji je postigao prva dva pogotka na utakmici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja ostvarili su osmu prvenstvenu pobjedu u sezoni nakon što su u 13. kolu Premier lige, pred svojim navijačima, svladali Brighton s 3:1.

Opet je prvo ime Cityja bio norveški napadač Erling Haaland koji je postigao prva dva pogotka na utakmici. Prvo mu je u 22. minuti asistirao vratar Ederson, nakon čega je Haaland srušio sve pred sobom i zabio za 1:0. U 43. minuti je realizirao jedanaesterac za 2:0 čime je došao do 17. prvenstvenog pogotka u sezoni.

Neizvjesnost u utakmicu na kratko je vraćena u 53. minuti kada je Trossard smanjio na 1:2, ali sve je riješeno u 75. minuti. Tada je Kevin de Bruyne postavio konačnih 3:1. Uz utakmicu više Manchester City je došao vodećem Arsenalu na jedan bod minusa.

Everton je na svom Goodisonu pobijedio Crystal Palace 3:0 te je skočio na 11. mjesto ljestvice, a jedno mjesto iza sebe je pogurao baš subotnjeg suparnika. Strijelci su za klub iz Liverpoola bili Calvert-Lewin, Gordon i McNeil.

U nedjelju se sastaju Aston Villa - Brentford, Leeds - Fulham, Southampton - Arsenal, Wolverhampton - Leicester i Tottenham - Newcastle, dok kolo završava u ponedjeljak ogledom West Ham - Bournemouth.

Premier liga, 13. kolo:

Everton - Crystal Palace 3:0 (Calvert-Lewin 11, Gordon 63, McNeil 84)

Manchester City - Brighton 3:1 (Haaland 22, 43-11m, De Bruyne 75 / Trossard 53)

Nottingham Forest - Liverpool 1:0 (Awoniyi 55)

Tablice omogućuje Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider