Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvalifikacije za Euro

Sudac prekinuo pa nastavio utakmicu Škotske i Gruzije: Pauza trajala sat vremena

Ključna kvalifikacijska utakmica Škotske za Euro 2024. s Gruzijom ipak se nastavila nakon što je olujni pljusak izazvao potop u Hampden Parku te utakmicu prekinuo na više od sat vremena.

Scott McTominay i Callum McGregor (Foto: Afp)

Mađarski sudac Ištvan Vad je prije utakmice zajedno s kapetanima momčadi Škotske i Gruzije ustvrdio da je teren na Hampden Parku spreman za igru unatoč velikom pljusku koji je počeo nekoliko sati prije utakmice 4. kola kvalifikacija za Euro 2024.

Potom je obilna kiša koja je uslijedila nakon početka utakmice primorala suca da u 8. minuti pošalje momčadi u svlačionicu te je mađarski sudac odredio privremenu stanku od 20 minuta.

Hrvatska reprezentacija VIDEO Što očekuje Vatrene? Najprije Modrićeva odluka pa osvježenja u napadu, konkurenti za Euro svoje su obavili divider

Zanimljivo, Škotska je u tih 8 minuta uspjela postići gol, a strijelac je bio Callum McGregor.

Kako se stanje niti nakon određene pauze od 20 minuta nije popravilo, Vad je odlučio prekinuti utakmica na neodređno vrijeme. Nakon toga radnici su gotovo sat vremena bušili rupe na terenu te raznim alatima pokušavali svu nakupljenu vodu izgurati sa travnjaka.

Uspjeli su u svome naumu i utakmica je nastavljena, ali teren je i dalje u vrlo lošem stanju.

Škotska se nalazi na vrhu ljestvice grupe A, potom ju slijede Gruzija i Norveška. Predzadnja je Španjolska koja ima dvije utakmice manje, dok je na posljednjem mjestu Cipar.

Službene postave:

Tablica skupine A:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider