Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Analiza hrvatske reprezentacije

VIDEO Što očekuje Vatrene? Najprije Modrićeva odluka pa osvježenja u napadu, konkurenti za Euro svoje su obavili

Pred Vatrenima je borba za plasman na EURO u Njemačkoj, a u Dnevniku Nove TV pozabavili smo se analizom naših igrača, mogućim promjenama u sastavu te neizostavnoj temi ostanka Luke Modrića.

Nakon što su potpisali još jednu veliku medalju Vatreni su otišli na zaslužen odmor. No, u pogon će ponovno za samo dva i pol mjeseca kada nastavljaju kvalifikacije za EURO. Pitanje od milijun eura je hoće li ih i tada voditi Luka Modrić, a izbornik je u našem dnevniku najavio da će u rujnu isprobati neka nova, mlađa imena.

Španjolci su "crna mačka" za Hrvatsku

Prije finala sa Španjolcima u Rotterdamu Hrvatska je u eri Zlatka Dalića čak sedam puta igrala produžetke na velikim natjecanjima i samo jednom izgubila susret od Španjolske na Europskom prvenstvu.

Nažalost Furija je prekjučer potpisala i drugi poraz Dalićevih Vatrenih u produžetcima, no to ne umanjuje činjenicu da je ova Hrvatska još jednom dokazala kako spada u sam svjetski vrh.

“Pokazalo se još jednom koliko je naša reprezentacija u kontinuitetu dobrih utakmica i kako je teško probiti to.“, izjavio je Mario Stanić.

Modrić je potreban ovoj reprezentaciji

Pokazao je i Luka Modrić da su za njega godine samo broj, dodao je Stanić i nada se da broj kapetanovih nastupa za Vatrene neće stati na 166.

“Luka izgledao kao da je na nekakvim obnovljivim izvorima energije. Čak se ta tema možda malo i previše potencira. To je individualna stvar njega i mislim da će on sigurno donijeti odluku koja će sve nas obradovati. Barem se nadam“, nastavio je Stanić.

Čekaju nas teške kvalifikacije, suparnici su već u prednosti

Do Europskog prvenstva u Njemačkoj ostalo je manje od godinu dana, a Modrićevo prisustvo uvelike bi olakšalo put kroz kvalifikacije za to isto natjecanje. On neće biti lagana šetnja jer dok smo mi igrali završnicu Lige nacija i Turska i Armenija slavile su u obije svoje kvalifikacijske utakmice. Sada Turci na čelu grupe imaju pet bodova više, uz dvije utakmice više, a Armenci dva boda više, uz jedan susret viška u odnosu na Vatrene.

“Treba uvijek stavljati neke ciljeve, neke ambicije. Iskreno, mi smo tu ljestvicu dignuli jako visoko. Sad smo došli na tu razinu da smo mi tužni da smo drugi u Europi što je zaista velika stvar“ u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik Nove TV rekao je izbornik Dalić.

U rujnu očekujemo i neke promjene u reprezentaciji

Baš bi zato sve osim plasmana na EURO koji će izboriti dvije najbolje plasirane reprezentacije iz naše skupine bio ogroman šok za Vatrene koji će u rujnu nastaviti potragu za dugoročnim rješenjima na poziciji špice. Priliku će dobiti i Dion Drena Beljo.

“Mi tražimo nove igrače za jesen, za kvalifikacije. Tražimo pogotovo napadače. Nama trebaju brzi igrači, još energije i zato smo zvali njega i Musu da ih vidimo, da budu s nama i da osjete tu atmosferu. Moramo ih pripremati za ono što slijedi. Oni će sami ući u reprezentaciju s igrama u klubu.“

No, prvo će se svi odmoriti od naporne sezone, a onda dobrim ulaskom u novu pokušati izboriti mjesto na Dalićevom rujanskom popisu za Latviju i Armeniju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider