Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekida se liga i kup

Trenutačan poredak ukrajinskog prvenstva uzet će kao konačan, ali Šahtar neće biti prvak

Poredak će iskoristiti kako bi odredili putnike u Europu, ali neće biti prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinski mediji objavili su kako će trenutačni poredak ukrajinske Premier lige biti proglašen konačnim, odlučili su to poslije sastanka Saveza i vodstva lige, a jednoglasno su ju podržali svi klubovi.

Dosad je odigrano 18 kola u tekućoj sezoni, ali u veljači su zaustavljene sve aktivnosti s početkom ruske agresije na tu zemlju. U tom trenutku Šahtar je imao dva boda prednosti na vrhu prvenstvene ljestvice ispred kijevskog Dinama pa će ta dva kluba predstavljati Ukrajinu u novoj sezoni Lige prvaka.

gol expired Hajduk – Šahtar na Poljudu, prihod od ulaznica ide za pomoć djeci iz Ukrajine koja su ostala bez roditelja divider

Poredak na ljestvici će uzeti kao konačan kako bi se odredili europski predstavnici u sljedećoj sezoni, ali to ne znači da će Šahtar biti proglašen prvakom jer se naslov u sezoni 2021/22. neće brojati u ukupnom zbroju naslova.

Jovićević i njegovi u Europsku ligu

Igor Jovićević i njegov Dnipro-1 će u Europsku ligu, a u Konferencijskoj ligi zemlju će predstavljati Zorya i Vorskla. Također, neće biti ni relegiranja klubova u niže lige, a hoće li se liga širiti ili smanjivati ovisit će o tome hoće li se pojedini klubovi povući iz natjecanja, što će biti poznato u svibnju.

gol expired Ukrajinski velikani dočekani u Hrvatskoj raširenih ruku: Dinamo protiv kijevskog imenjaka, Hajduk protiv Šahtara divider

Ovosezonski Kup Ukrajine će biti prekinut konačno i neće imati pobjednika za ovu sezonu.

Ukrajinski nogometni klubovi, Šahtar i kijevski Dinamo, trenutačno su na humanitarnim turnejama i odigravanjem prijateljskih utakmica prikupljaju sredstva. Sljedećih dana tako će posjetiti Hrvatsku, u četvrtak će igrati dva Dinama na Maksimiru, a u nedjelju će na Poljudu zaigrati Šahtar i Hajduk.

Tablica Premier lige

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider