Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koban poljubac

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza niti nakon skandala ne želi odstupiti: "Što sam napravio?"

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales odbio je odstupiti nakon što je poljubio u usta nogometašicu Jennifer Hermoso uslijed osvajanja Svjetskog prvenstva.

Luis Rubiales i Rocio Galvez (Foto: Afp)

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales (46) odbio je u petak odstupiti s dužnosti premda su večer prije španjolski mediji, pozivajući se na izvore iz saveza, izvijestili da će podnijeti ostavku pod pritiskom javnosti jer je poljubio u usta nogometašicu Jennifer Hermoso (33).

"Neću odstupiti, neću odstupiti, neću odstupiti", povikao je Rubiales tijekom govora na izvanrednoj sjednici u sjedištu Španjolskog nogometnog saveza.

"Što sam napravio? Zbog jednog kratkog, obostrano usuglašenog poljupca, da odstupim? Borit ću se do kraja", poručio je.

Slavlje naslova oduzelo se kontroli

Španjolska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je prije pet dana s 1-0 Englesku u finalu Svjetskog prvenstva igranom u australskom Sidneyu.

Prije nego su podigle pobjednički pehar, igračice su jedna po jedna primale zlatne medalje. Na podiju, među osobama koje su tom prilikom čestitale igračicama, nalazio se i Rubiales. Kada je naišla igračica Hermoso, zagrlio ju je i rukama privukao njenu glavu k sebi pa ju poljubio u usta, nakon čega se smijao.

Da je "neprimjereno" i "nedopustivo" tako čestitati nogometašici istaknuli su španjolski premijer Pedro Sanchez, muški i ženski nogometni sindikat, Realov trener Carlo Ancelotti i brojni drugi dužnosnici.

Poziv na ostavku

Hermoso je u četvrtak poručila da će njene interes zastupati nogometni sindikat, koji je zatražio Rubialesovu ostavku, te menadžerska agencija koja ju zastupa.

"Taj poljubac je bio spontan, obostran, prihvaćen i euforičan", napomenuo je Rubiales. "Ta je igračica promašila jedanesterac (u finalu). Ja imama odličan odnos sa svim igračicama, bili smo poput obitelji. Hermoso, kada je naišla, ona je primila mene i podigla s tla, a zatim smo se zagrlili. Rekao sam joj 'zaboravi penal, bila si odlična na ovom prvenstvu'. Odgovorila mi je da sam sjajan", rekao je Rubiales.

"Rekao sam joj zatim. Jedan poljubac? I dogodio se", dodao je.

Španjolska ministrica za rodnu ravnopravnost bila je nazvala taj čin "seksualnim nasiljem" ustvrdivši da igračica nije dala pristanak za poljubac.

Nije ovo jedini skandal

Rubiales, koji je od svibnja 2018. na dužnosti, rekao je da će pokrenuti sudski postupak protiv onih koji su ga optuživali zadnjih dana, te da će se na sudu braniti.

Ispričao se što se u počasnoj loži stadiona, slaveći pobjedu u društvu kraljice Letizije i njene maloljetne kćeri pinceze Sofije, bio uhvatio vulgarno za testise. Rekao je da je gesta bila upućena izborniku reprezentacije koji je prolazio teško razdoblje dok nije osvojio naslov svjetskog prvaka.

Španjolska, čiji su nogometaši u lipnju osvojili Ligu nacija a nogometašice u nedjelju Svjetsko prvenstvo, kandidat je za organiziranje Svjetskog prvenstva za nogometaše 2030. godine. Španjolska ženska reprezentacija prvak je svijeta i za nogometašice do 17 i 20 godina starosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider