Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobio sudsku bitku

Predsjednik Reala blatio klupske legende pa tužio ugledni list: Moraju mu isplatiti jedan euro

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez dobio je sudsku bitku protiv El Confidenciala.

Florentino Perez (Foto: Afp)

Prije godinu dana španjolski list El Confidencial objavio je snimku koja je podigla dosta prašine u tamošnjem nogometu.

U javnost su pustili tajno snimljeni razgovor iz 2006. godine na kojem se može čuti Florentina Pereza, predsjednika Real Madrida kako žestoko "udara" po klupskim legendama, Raulu i Ikeru Casillasu.

Bivšeg je napadača optužio da je svojom negativnošću uništio madridski klub, a Casillasa je prozvao ni manje, ni više nego velikim promašajem. Sve je, dakako, završilo na sudu, a sada je stigla i sudska presuda, i to u korist predsjednika Kraljevskog kluba.

Madridski je sud odlučio da španjolske novine moraju prestati s objavljivanjem spornog audiozapisa, ali i da moraju isplatiti novčanu odštetu Perezu u visini od jednog eura.

gol expired Pozitivna atmosfera pred susret sezone: Dinamovi navijači nahrlili na ulaznice za Salzburg od ranog jutra divider

Predsjednik Reala je tražio upravo taj iznos samo s jednim ciljem - kako bi svima pokazao da mu nije do novca, već do toga da svima dokaže da je u pravu.

Svoju odluku madridski je sud obrazložio riječima da je španjolski list povrijedio Perezovo pravo na čast, ne na privatnost, te da su prekoračili svoje pravo na slobodu informiranja, piše Voz Populi.

Pokušali su novinari dokazati da se radi o temi javnog interesa, jer navijači žele znati što predsjednik kluba misli o legendama, ali sud tvrdi da su objavljenje snimke tek htjele potkopati Perezov ugled u javnosti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider