Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
(NE)OČEKIVAN RASTANAK

Predsjednik Hajduka objasnio otkaz treneru: "Rezultati ne prate atmosferu oko kluba, a mi težimo najvišim ciljevima"

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić objasnio je odluku kojom bi se trebalo prodrmati momčad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nezadovoljstvo posljednjim rezultatima Hajduka, ali i igrom momčadi, rezultiralo je raskidom suradnje s trenerom Valdasom Dambrauskasom. Odluka je to koju su mnogi, nakon samo boda osvojenog u Šibeniku, očekivali, no ipak je neke i iznenadila te se isti ne slažu s njom.

gol expired Hajduk nakon serije loših rezultata smijenio trenera, poznato tko nastavlja voditi momčad! divider

No, odluka je donesena, a nju je potrebu obrazložiti osjetio predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić. On je to napravio putem izjave na službenoj klupskoj Facebook stranici.

Atmosfera se nije prenijela na rezultate

"Valdas Dambrauskas više nije trener prve momčad i u narednom će periodu momčad voditi njegov dosadašnji pomoćnik, Mislav Karoglan. Od prvog trenutka Valdas je unio energiju, strast i sve svoje znanje koje je podredio Hajduku. Stvorio je jednu atmosferu, a samim time igru i rezultat. Hajduk se nakon dugo vremena borio za trofeje, u Kupu i prvenstvu. Na kraju je uspio. Završili smo na drugom mjestu, ali smo osvojili Kup na prepunom Poljudu. Svi znamo što to znači, a vidjeli smo i što njemu znači", rekao je Jakobušić, okrenuvši se glavnom razlogu prekida suradnje:

"Nemoguće je ovako iz ove naše perspektive shvatiti da se netko, tko nije rođen ovdje u našem podneblju, na takav način infiltrira i poveže s klubom. Ta atmosfera i energijua koju smo imali na kraju prošle sezone, nažalost se nije pretočila u ovu sezonu. Atmosferu i energiju koja vlada oko kluba i na tribinama ne prate izvedbe na terenu pa tako i rezultati. Čak bih prije rekao rezultati dugoročno nego kratkoročno. Većini javnosti je poznato kakav odnos sportski direktor i ja imamo s trenerom koji je pun iskrenosti i poštovanja te je samim time odluka bila teža za nas. Međutim, oduvijek smo se vodili interesima kluba i ovu odluku treba gledati u tom kontekstu."

Tko bi trebao postati novi trener Hajduka

Ukupno glasova:

Hajduk se želi boriti za najviše ciljeve

Rezultati zapravo nisu toliko katastrofalni, posebno ako se uzme u obzir kakav je bio raspored, uvjetovan europskim nastupima. No, nisu bili u skladu s ciljevima kakve si je vodstvo kluba postavilo.

"U posljednje vrijeme se stvorilo javno mišljenje da je Hajduku mjesto na drugoj poziciji i da je to njegova realnost. Možda je to i točno. Međutim, klub i ja se time ne možemo zadovoljiti. Klub treba težiti najvišim ciljevima. Mi drugo mjesto tek trebamo izboriti. To možda imamo takvu percepciju zbog nešto lošijeg ulaznika naših suparnika u sezonu, ali mi drugo mjesto trebamo izboriti. Možda će to na kraju biti naša realnost, ali nam nitko ne može oduzeti pravo nadati se, stvarati ekipu i stvarati atmosferu, koja onda donosi igru, a igra onda donosi rezultat. Tada se Hajduk bori za najviše ciljeve", objasnio je i taj dio, okrenuvši se na kraju osobnoj poruci sad već bivšem treneru:

"U tom kontekstu treba gledati ovu odluku jer na nama nije samo rješavati probleme, nego ih i predviđati. Valdasu Dambrauskasu želim svu sreću u životu. S ovom statistikom koja je skoro nemoguća, s trofejem koji je donio nakon toliko godina, s tim trofejem i s pozitivnim stavom te načinom na koji voli klub, mislim da su mu vrata kluba, ne da mislim nego sam siguran, širom otvorena. On treba i u budućnosti biti legitimni kandidat za trenera. Nama preostaju pripreme za Rijeku te da pokušamo kao klub pratiti ovu atmosferu koja se događa oko nas."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider