Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova situacija

Legenda Reala stala u obranu Modrića i otkriva planira li odlazak: "Normalno je da je uzrujan, to ga smeta"

Predrag Mijatović proanalizirao je situaciju u kojoj se trenutno nalazi Luka Modrić u Real Madridu.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Luka Modrić opet je udarna tema španjolskih medija, napose madridskih. Hrvatski veznjak ostao je na klupi protiv Girone u prošlom kolu La Lige, a prije toga nije igrao ni protiv Las Palmasa, dok je u gradskom derbiju s Atleticom izašao na poluvremenu.

Slavlje hajdukovaca Analiza derbija: "Svaka čast Hajduku, odigrali su pametno, a Dinamo ne bi zabio do preksutra" divider

To je potaknulo glasine da je nezadovoljan i da želi napustiti Real već ove zime. Priča se još više rasplamsala nakon prilično neuvjerljivog objašnjenja Carla Ancelottija.

Na tu temu oglasio se i Predrag Mijatović, legenda Reala i jedan od ljudi koji najbolje poznaje Modrića, kako ga je opisala Marca.

Crnogorski napadač analizirao je u popularnoj radijskoj emisiji El Larguero situaciju kroz koju prolazi 38-godišnji hrvatski kapetan.

"Iskreno, iznenadio bih se da Luka Modrić ne igra protiv Napolija. Ova utakmica zahtijeva iskustvo i mirnoću. A Luka to ima", rekao je Mijatović, koji je od 1996. do 1999. nosio dres Reala, a od 2006. do 2009. bio je njegov sportski direktor.

"Modrić se ne osjeća neprikosnovenim starterom i to mu očito može smetati"

Mijatović je podsjetio da Modrić protiv Atletica nije igrao na svojoj uobičajenoj poziciji te je podsjetio da već svi dobro znaju gdje ga se mora smjestiti na terenu kako bi pružio sve što može. Tvrdi da je čudno što je ostao bez minuta u posljednja dva kola Lige te da ne vjeruje da je problem umor.

"Modrić se fizički jako dobro osjeća, to dobro znam. On je veliki profesionalac", kazao je Mijatović te dodao da se Modrić nakon niza godina nalazi u situaciji koju ne poznaje.

Luka Modrić Najpoznatiji njemački insajder o Modriću: "Oni ga žele, mogao bi već iduće godine doći" divider

"Ne osjeća se neprikosnovenim starterom i to mu očito može smetati. On je vrlo natjecateljski nogometaš koji uvijek želi igrati. Mislim da može pridonijeti, puno. Ali to su odluke trenera", istaknuo je Mijatović u razgovoru za Cadenu SER i nastavio:

"Modrić prolazi kroz pomalo kompliciranu situaciju, ali Luka je dobro. Dobro trenira i sigurno će ponovno igrati, ne sumnjam u to."

Ipak, Mijatović kaže da je Modrić trenutačno u situaciji koja je možda i normalna nakon tolikih godina igranja na najvišoj razini i osvojenih momčadskih i individualnih trofeja.

"Ancelotti bi trebao stavljati Modrića na njegovu poziciju"

"Kada stigne to vrijeme, ne možeš to prihvatiti kao da se ništa ne događa. Pogotovo u njegovu slučaju, jer Modrić je igrač koji ima karakter i želi pobjedu."

Mijatović upozorava da Modrić možda neće igrati kao nekoć.

"Ali ako ga stave na njegovu poziciju, a Ancelotti bi to trebao učiniti kada ga uvodi u igru, mislim da će Luka igrati vrlo dobro. Ali nije ugodno...", analizirao je Mijatović, koji je vrlo kritičan prema novom romboidnom sustavu igre Reala.

"Ne samo da šteti Modriću već šteti cijeloj momčadi. Real nije spreman igrati taj sustav. To je nemoguće. Mnogo je praznine u svim linijama. To je sustav igre za koje morate imati adekvatne igrače, a mislim da Real ima igrače potpuno drukčijeg profila. Ako Real već želi promijeniti sustav, mora biti 4-4-2 i to je to."

"Normalno je da je Luka malo uzrujan"

Mijatović priznaje da navijači mogu imati osjećaj da je Modrić ljutit što je ispao iz udarne momčadi.

"Normalno je da je malo uzrujan. Bilo bi čudno da nije tako", kaže Mijatović, koji je prokomentirao i mogućnost da Modrić uskoro napusti Kraljevski klub:

"Nisam zabrinut. Modrić je ostao i odbio sve ponude, a imao je i neke ogromne. On je izabrao da ostane, a sada prolazi kroz malo teška razdoblja. Ali Modrić nikada ne odustaje, vrlo sam jasan u vezi s tim."

U posljednje vrijeme spominje se Beckhamov Inter Miami, u kojem već nastupa Lionel Messi.

"Iskreno, trenutno razgovaram s njim vrlo često... Modrić ne razmišlja o odlasku, želi se boriti i vjeruje da može doprinijeti. Osjeća se dobro. Iako je do zime mnogo utakmica pred nama, a situacija se može promijeniti na bolje ili na gore. Vidjet ćemo. Trenutno se želi boriti za svoj status u Realu i želi biti starter", objasnio je Crnogorac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider