Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oglasio se porukom

Poznati napadač kolabirao na travnjaku pa iznenadio potezom: "U svlačionici je nastala potpuna tišina"

Bas Dost se oglasio porukom iz bolnice nakon nesretnog događaja.

Bas Dost (Foto: Afp)

Bas Dost, bivši napadač nizozemske reprezentacije, srušio se na utakmici tamošnjeg prvenstva između AZ-a i NEC-a te sve duboko zabrinuo.

Bili su to dramatični trenuci, sekunde su se činile kao vječnost, no svi su srećom brzo reagirali. Liječnici su odmah utrčali na teren kako bi pružili pomoć nesretnom nogometašu, a oko Dosta je postavljen paravan kako nemile scene ne bi išle u javnost.

Oglasio se iz bolnice

Nakon nekoliko minuta napadač je došao svijesti, a kako bi sve umirio podigao je ruku prema navijačima dok su ga iznosili s terena. Naravno, utakmica je odmah prekinuta, a nekoliko sati kasnije oglasio se i Dost.

"Dobro sam. Pomoć koju sam dobio na terenu bila je fantastična, sad sam u bolnici i osjećam se dobro. Hvala svima na podršci", kazao je Dost.

O dramatičnim trenucima progovorio je i direktor NEC-a Wilco van Schaik koji nije uspio zadržati emocije pred televizijskim kamerama.

Dominik Livaković VIDEO Livaković zaigrao u posebnom dresu pa oduševio turske navijače: Evo o čemu se radi divider

Kad se sve dogodilo, potrčao je prema terenu u društvu tehničkog direktora, a svi su odahnuli kada im je sudac signalizirao da je Dost pokazao znakove života:

"Kad je ušao u tunel stadiona, njegov otac je bio tu. Odmah smo nazvali njegovu suprugu", otkrio je van Schaik koji je bio pun pohvala za brzu reakciju liječničke ekipe, no istovremeno iskazao je zabrinutost što se to sve češće događa na nogometnim terenima.

Poslao poruku suigračima

Dost je pokazao ogromnu snagu, a nakon svega je odlučio poslati poruku suigračima i umiriti ih, što je iznenadilo van Schaika:

"Dost je sjeo, kad mu je otac bio tu, a također htio je poslati poruku igračima", otkrio je direktor NEC-a i slomio se pred kamerama:

"Teško je kad smo ga vidjeli kako pada. Ostavilo je to veliki dojam na trenere i igrače. Onda vidite koliko je sve nevažno. U svlačionici je nastala potpuna tišina, onda više ne možete igrati nogomet".

Za kraj direktor NEC-a je kazao da se Dost nalazi u dobrim rukama, prenosi Voetbalzone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider